Şehitler Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılacak

Şahinbey Belediyesi'nin yapacağı Şehitler Caddesi Cephe Düzenleme Projesi'ne yönelik teknik inceleme ve değerlendirme gezisi düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suburcu Caddesi'nden başlayıp Şehreküstü'ye kadar yürüyerek incelemeler yapan Tahmazoğlu, bölgedeki esnafı da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Geziye; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ÇEKÜL Gaziantep Temsilcisi Zafer Okutucu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan ve Şahinbey Belediyesi Tarihi Çevre Koruma Uygulama Birimi görevlileri katıldı.

Suyabatmaz, Kepenek ve Kozkuca mahallelerini kapsayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Tahmazoğlu, "Bu çerçevede Pişirici Mescidi, Şıh Cami, Şıh Hamam, Übeydullah ve Müftüoğlu sokaklarında cephelerin yenilenmesi, kapı, pencerelerin değiştirilmesi, çatıların yapılması ve zeminin değiştirilmesi noktasında çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Bu bölgelerde sadece zemin çalışması kaldı. Yaklaşık 1-2 ay içerisinde bunu da tamamladıktan sonra bu bölge tarihi görünümüne kavuşmuş olacak." dedi.

ÇEKÜL Vakfı ve Koruma Kurulu ile birlikte Şehitler Caddesi'nin de tarihi görünümüne kavuşturulması ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Tahmazoğlu, "Suburcu Caddesi'nden başlayıp Şehreküstü'ye kadar yürüyerek, hem buradaki restorasyonu gereken hanları gezdik hem de Şehitler Caddesi'nde ne tür bir sokak sağlıklaştırma çalışması yapacağımızla ilgili fikir alışverişi yaptık. Şu an projeler tamamlanmak üzere. Önümüzdeki yıl içerisinde, buranın görünümünü tarihi dokuya uygun olarak değiştirerek, Kültür Yolu'nu şu anda Şehreküstü'nden başlatmak üzere Kabasakal Camii'nden başlatıp kaleye kadar devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber