Balıkesir Belediye Başkanı Ok: Büyükşehir iyi ancak bazı sıkıntılar doğurabilir

Belediye Başkanı İsmail Ok, Meclis'te kabul edilen yeni kanunla büyükşehir yapılacak 13 il arasında bulunan Balıkesir'de, uygulamanın bazı sıkıntılar doğurabileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevcut 14 büyükşehir belediyesine 13 tane daha ekleyen ve büyükşehir belediye sınırlarını il sınırına genişleten Büyükşehir Belediye Kanunu Meclis'te onaylandı.

Balıkesir'in büyükşehir olmasını desteklediğini ancak kanun hazırlanırken bazı durumların iyi tahlil edilmediğini söyleyen Başkan Ok, ?Erken seçim gündemden çıktığından dolayı tasarıyla ilgili düzenlemeler daha hızlı yapıldı. Büyükşehir belediyesi konusu gündeme geldiğinde, bunu savunan ilk belediye başkanlarından biriyim. Büyükşehrin şehrimiz için de memleketimiz için de iyi olacağını düşünüyorum. Bu demek değildir ki büyükşehir belediyesinden verimin daha iyi olması için çekincelerimizi dile getirmeyeceğiz. Büyükşehir, bütünşehir olmuş oluyor. Bütün köy ve kasabalar büyükşehir belediyesine bağlanıyor. İstanbul ve Kocaeli'nin yapısıyla Balıkesir gibi köy sayısı fazla olan illerin yapısı birbirine benzemiyor, bu gerçeği görmek gerekir." dedi. İstanbul ve Kocaeli'nde her yerin şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Ok, "Dolayısıyla oradaki modelin tıpatıp Balıkesir'e uymasını beklemek son derece yanlıştır. Bu nedenle bizim gibi illerde daha iyi verim alınabilmesi için zayıf olduğumuz yerlere dikkat çekilmeli. Coğrafyamız çok büyük, yerleşim yerimiz çok büyük. Nüfusumuz İstanbul ve Kocaeli'ne göre çok az. Bu zayıf noktayı ortadan kaldırmak için bizim gibi yerleşim yeri çok olan yerlerin öncelikle geliri artırılmalı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber