Emniyet Genel Müdürlüğü, 342 kişilik personel alımını ertelemelidir

Aynı KPSS puanı ile defalarca tercih yapılması hala engellenmediği için en azından kamu kurumlarının personel alımlarında merkezi yerleştirme tarihlerini dikkate alarak ilana çıkmalarına dikkat çekmiştik. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü geçen hafta verdiği ilanda başvuru (20-26 Kasım) tarihleri merkezi yerleştirme tarihleri (19-28 Kasım) ile çakışmaktadır. Bu ise yine birçok adayın mağdur olması anlamına geliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Genel Müdürlüğü, 342 kişilik personel alımını ertelemelidir

KPSS B grubu puanlarının kullanımı hakkında kısa bilgi

KPSS B Grubu puanlar (P3,P93,P94) ile merkezi yerleştirmelerde (Kasım-Haziran) yerleştirilen bir aday aynı puanla başka bir merkezi yerleştirmede tercih yapamamaktadır.

Buna karşılık merkezi yerleştirmede tercih yapan yerleşen/yerleşmeyen (atansın veya atanmasın) bir aday diğer kurumsal (Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK, Diyanet, Adalet Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alımları gibi) alımlarda aynı puanı defalarca kullanabilmektedir.

Adaylar haftaya nasıl bir yöntem izleyecekler?

Kural olarak adayların aynı anda iki veya daha fazla kurumun personel alımına başvurmasında herhangi bir hukuki engel yok.

Bu yüzden, iş kaygısı taşıyan adaylar psikolojik olarak kendilerini garantiye almak için önümüzdeki hafta hem merkezi yerleştirme tercihi yapacaklar hem de Emniyet Genel Müdürlüğü alımlarına başvuru yapacaklar.

EGM'nin bu alım tarihlerini ertelemezse nasıl bir sorun oluşacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü, ilanda yer alan alım tarihlerini ertelemezse temel olarak 4 farklı açıdan sorun oluşacaktır. Çünkü, adaylar her iki alıma başvuracağı için

1- Merkezi yerleştirme ile istediği yere yerleşen adaylar, EGM'deki atanma haklarını es geçecekler ve EGM kadroları boş kalacaktır.

2- EGM'den istediği kadroya yerleşen adaylar merkezi yerleştirme ile yerleştikleri kurumlara atanma haklarını es geçecekler ve bu kurumların kontenjanları boş kalacaktır.

3- Her iki yerleştirmede de işe girme şansını yüksek puanlı adaylar elde edecekler ancak bu adaylar iki alımdan birini seçmek durumunda kalacaklar. Bu yüzden de daha düşük puanlı adaylar boşuna işsiz kalacaklardır.

4- Boş kalan kontenjan ister EGM isterse diğer kurumlarda olsun yine de personel ihtiyacı giderilmemiş olacak ve dolayısıyla vatandaşa sunulan hizmet aksayabilecektir.

Memurlar.net önerisi

Adayların tek objektif personel alımı olarak nitelendirdiği merkezi yerleştirme kapsamından çıkarak dikkat çeken EGM'nin, atama bekleyen yüzbinlerce işsiz gencimize rağmen alım tarihlerini bu şekilde belirlemesi riskli bir durumdur.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı basit bir ilan düzeltme duyurusu ile başvuru tarihlerini merkezi yerleştirmelerin açıklanmasından sonraki bir tarihe ( yaklaşık 10 gün içinde yayınlanmaktadır) ertelemesi bu riski ortadan kaldırmaya yetecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber