Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 14 bin ailenin kapısını çalındı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Kırıkkale'nin pilot bölge seçtiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 6 ay önce başlatılan ve ilçeler dâhil olmak üzere toplam 13 bin 814 aileyle görüşüldü.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen sertifika törenine Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın yanı sıra üzere, Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve çok sayıda ASDEP çalışanı katıldı.

Projenin süresi 6 ay olarak programlandığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ?ASDEP kapsamında 43 personel ve 5 araç görevlendirilmiştir. Personelin bir kısmı sahada bir kısmı ise sosyal hizmet merkezinde çalışmalar yapmışlardır.? dedi.

Saha ekiplerinin hanelerde incelemeler gerçekleştirdiğini ifade eden Bozdemir, ?Ekibimiz ilçeler dâhilinde de çalmadık kapı bırakmadı. İhtiyaç sahibi ailelerimizle görüşülerek onların sorunlarının çözümlenmesi için bütün çalışmalar gerçekleştirildi. Saha ekipleri hanelerde incelemeler gerçekleştirmişler tespit ettikleri sorun alanları ile ilgili bilgi notu şeklinde değerlendirme raporları oluşturarak SHM'ye sunmuşlardır. SHM'ye iletilen raporlar ilgili meslek elamanlarına yönlendirilerek değerlendirme ve müdahale de bulunulmuştur.? ifadesini kullandı.

Kırıkkale'de yapılan çalışmalarda öncelikle il merkezinde yer alan mahallelerde çalışmalar yapıldığını ifade eden Bozdemir, ?Bu mahalleler Yuva, Selim Özer, Bahçelievler, Karşıyaka, Kimeski, Kırıkköyü ve Sanayi mahalleleridir. Merkezde yapılan çalışmalardan sonra ilçelerde çalışmalar yürütülmüştür. Keskin, Karakeçili, Balışeyh ve Sulakyurt ilçeleri, belde ve köylerinde pilot uygulama çalışmaları yürütülmüştür. İl merkezinde yürütülen çalışmalar alan taraması yöntemi ile bütün haneleri ziyaret ederek; ilçe, belde ve köylerdeki çalışmalar ise sorun olduğu tespit edilen hanelere ziyarette bulunularak gerekleştirilmiştir.? diye konuştu.

Başarıyla gerçekleştirilen bu proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ali Kolat da ?Gelenek ve göreneklerimizin yanı sıra insan doğasında ihtiyaç sahibi insana yardım etmek var. Projemiz Karabük'te olduğu gibi Kırıkkale'de de başarıyla sonuçlandı. Umarım Türkiye genelinde de uygulanacak olan bu proje ile ihtiyaç sahibi insanlarımız rahat bir nefes alır ve o yaşadığı zor günlerden rahatlığa kavuşur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber