Gençler, yaşlı ziyaretleri ile yitirilmiş değerleri gün yüzüne çıkarıyor

Erzincan'da 'Kuşaklar Buluşuyor' projesi kapsamında gençler, köylerde yaşlıları ziyaret ederek, geçmiş ile bugün arasında kıyaslama yapıp farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gençliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültürel alanlara ilgisini artırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek amacıyla başlatılan, 'Kuşaklar Buluşuyor' inceleme, araştırma ve belgeleme yarışmasına katılan Erzincanlı gençler, proje kapsamında köylerde yaşlıları ziyaret ediyor. Gençler, bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerden elde ettikleri bilgileri, yaşlıların içinde bulundukları çevre ile beraber gözlemleyerek veya köylerde yaşayan gençlerin şehirleri ve şehir yaşamlarını gözlemlemeleri sonucu izlenimlerini paylaşarak, özgün eserler meydana getiriyor. Proje kapsamında, Erzincan Gençlik Merkezi üyesi gençlerden Zekeriya Yasin Tatoğlu ve Ömer Faruk Nevruz, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yaşlıları ziyaret ederek, mülakat gerçekleştirdi.

Gençler, ziyaretlerde yaşlıların hayat öykülerini dinleyerek, kültürel, geleneksel ve tarihi değerler ışığında onları daha iyi tanıma imkanı bulduklarını ifade etti. Geçmiş ile bugün arasında kıyaslama yaparak, yitirilmiş değerler üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden gençler, herkesi bu yarışmaya katılmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber