Orman zararlıları ile doğal mücadele için 1000 kuş yuvası dağıtıldı

Mersin'in Gülnar ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Aydıncık İşletme Şefliği'nde 1000 adet kuş yuvası dağıtımı için tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, Cumhuriyet Savcısı Savaş Akbulut, Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Bucaköz, işletme şefleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Bucaköz, ormanlık alandaki zararlılarla mücadele 4 farklı yöntem kullandıklarını ifade ederek, "Bunlardan biri Mekanik Mücadele yöntemi. Bu yöntemde, ormanlarımıza zarar veren Çam kese böceğini toplatarak ormanlarımızı koruyoruz. İkinci yöntem bioteknik yöntem. Bioteknik mücadele foremon böcek tutulması ile yapılıyor. Üçüncü yöntem ise kimyasal yöntem. Dördüncü yöntem kuş yuvası yani biyolojik müdahale yöntemi. Bu yöntemdeki amaç herhangi bir kimyasal ya da mekanik araç kullanılmadan doğanın kendi yapısı içerisinde zararlı böcekleri kuşlar gibi ya da diğer yararlı böceklerle imha edilmesi yöntemi. Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü olarak Aydıncık İşletme Şefliğimizde yaklaşık 1000 adet kuş yuvası yaptık. Bu yapmamızdaki amaç ağaçlara asmak suretiyle günlük kendi vücut ağırlığının 3 katı kadar böcek tüketebilen kuş popülâsyonunu artırmak. dedi.

Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü ise, Orman İşletme Şefliği'nin yapmış olduğu çalışmaya teşekkür etti.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise Bölge Müdürlüğü olarak bu yıl Marmara Bölgesi büyüklüğündeki toprağı ağaçlandırdıklarını ifade ederek, "2008 yılında başlatılan milli seferberlik bağlamında yıl sonu itibariyle 4 yıldır Türkiye Birincisi bir İliz. Özellikle ağaçlandırma konusunda Türkiye'de en fazla fidan diken, en fazla ağaçlandırma yapan Bölge Müdürlüğüyüz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber