Öğretmenlere saygı gecesi

Samsun'un İlkadım ilçesinde "Emektar Öğretmenlere Saygı Gecesi" düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu'nun (KADEF) organize ettiği "Emektar Öğretmenlere Saygı Gecesi" yoğun katılımla gerçekleşti. Gazi Sahnesi'nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu geceye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediye Meclis Üyesi, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Yardımcıları Burhan Taş, Ahmet Seven, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Kavak ilçesinde görev yapan köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan KADEF Başkanı Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, "KADEF olarak bu yılki öğretmenler gününü farklı bir biçimde kutlamak istedik. Bugün ön sıralarda oturan 75 yaşı üstü öğretmenlerimizin eğitime olan katkıları çok büyüktür. Öğretmek, kitaptan ve başka kaynaktan olur ama eğitilmek ise bir başka olur. Bunun artılarını günlük yaşantımda ve eğitim hayatımda da gördüm. KADEF, geçmişimize, Türk adet ve örfünü unutturmayacak değerlere sahip çıkıyor? dedi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ?Ben en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu yatırımda öğretmenlerimizin payının çok büyük. Tabii ki, KADEF'in, öğretmenlerimizi böyle bir etkinlikte anması ise çok hoş ve güzel bir olgu. Bize her şeyi öğreten öğretmenlerimizi bir gün de değil, her zaman hatırlamalıyız. Öğretmek fedakarlık ister. Maddiyatla olacak bir şey değil. O manada şeref dolu bir hizmet süresini tamamlamanın vermiş olduğu bu onurla, bu görevi ifa eden öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

Geceye katılan 75 yaş üstü öğretmenlerden Ali Söyleyici, Abdullah Sarı, Ali Demirer, Rıfat Saçı, Niyazi Aslankaya, Nadir Dura, Hüseyin Ataklı, Osman Us, Şakir Beker, Dilaver Özen, Yaşar Çakın ve Ali Çiftçi'ye plaketi verildi.

Emekli öğretmen Ali Söyleyici'nin plaketini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın verdiği gecede sırasıyla diğer öğretmenlere gecenin onur misafirleri tarafından plaketleri takdim edildi. Gecenin finalinde ise günün anısına özel hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber