Define avcılarıyla dolaştı, kaşif oldu

Ordu'da bir vatandaş geliştirdiği biyonik sistemle yerin altındaki metal ve su kaynaklarını buluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabadüz ilçesine bağlı Esenyurt köyünde yaşayan 4 çocuk babası Naci Altuntaş (57), 20 yıl boyunca İstanbul'da hediyelik eşya yaparak yaşadı. 6 yıl öncesinde Ordu'ya dönen Altuntaş, memleketinde define arayan kişilerle birçok yere gitti. Her gittiği yerden eli boş dönen Altuntaş, kendi sistemini yapmaya karar verdi.5 yıl boyunca dağ taş demeden üzerinde çalıştığı sistemle dolaşan Altuntaş, sonunda 30 bin metre kare alanı tarayan ve sıfır hata ile sonuç veren biyonik sistem adı verdiği cihazı yapmayı başardı.

Naci Altuntaş, büyük bir eseri meydana getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Cihazının sıfır hata ile tespit yaptığını belirten Altuntaş, ?7 yıl önce memleketime döndüğümde define işleriyle uğraşanlar bir süre dolaştım. Ellerindeki cihazlarla yaptıkları tespitlerde hiç bir şeyin bulunamaması beni bu yönde çalışma yapmaya yönlendirdi.5 yıl boyunca gece gündüz demeden araştırdım. Dağ taş dolaştım. Yer altındaki metallerin manyetik alanları üzerinden yola çıkarak bu yöntemi geliştirdim? dedi.

Köydeki evinin etrafını değişik metaller gömdüğünü ifade eden Altuntaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Biyonik cihazım 6 metal parçadan oluşuyor. Her bir parçanın ayrı ayrı özellikleri var. Arazide çalıştırdığınızda tespit edilen noktanın derinlik ve türünü sıfır hatayla veriyor. Evimin etrafına metaller gömdüm ve denemelerimi buradaki gömülü metallerde defalarca yaptım. Amacım hiçbir eğitim almadan tamamen isteyerek bir şeylerin başarılmasını ispat etmekti. Bunu başardığıma inanıyorum. 5 yılda bu cihaz için maddi manevi 100 bin TL gibi bir param gitti. Fakat içimdeki başarı hissi ve mutluluğu bana yetiyor? diye konuştu.

Altuntaş, biyonik çubukların patenti için gerekli müracaatı yakında yapacağını resmi kazı ile cihazın yüzde yüz metalleri bulduğunu göstermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber