82 yaşındaki duayen yorgancı Başbakan Erdoğan'a yorgan dikmek istiyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören yorgancılık mesleğinin duayeni Celalettin Akyüz(82), iyileştikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yorgan dikmek istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Yorgancılar ve Hallaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Celalettin Akyüz, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, Türkiye'de yorgancılık mesleğinin duayeni kabul edilen, dünya liderlerinin yorgancısı olarak ün yapan Akyüz'ü hastanede ziyaret etti.

Baba mesleği olan yorgancılığı 1943 yılından bu yana büyük bir sevgi ve heyecanla yaptığını belirten Celalettin Akyüz, Bursa MESO'nun yorgancılık mesleğinin unutulmaması için yaptığı çalışmaları büyük bir takdirle izlediğini ifade etti. Kendisin de meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla yorgancılığı tüm dünyada tanınması için büyük çabalar harcadığını belirten Akyüz, yorgancılık mesleğini Suudi Arabistan'dan Japonya'ya kadar tüm dünya ülkelerine ihracat yaptığını söyledi.

?EN BÜYÜK HAYALİM BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YORGANINI DİKMEK?

Yaptığı yorganların neredeyse tüm dünyaya ihraç edildiğini belirten Akyüz, eserlerinin Kültür Bakanlığı tarafından kaydedildiğini vurguladı. Meslek hayatı boyunca dönemin ABD Başkanı General Eisenhower, Almanya Cumhurbaşkanı Richard Von Weissecker ve Başbakan Wily Brant gibi pek çok dünya liderinin işlemeli atlas yorganlarını elleriyle diken Celalettin Akyüz'ün hayalinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yorganlarını dikmek yatıyor.

Akyüz, kendisine destek verilmesi halinde mesleği gençlere ve özellikle bedensel engellilere öğreterek kendisi gibi büyük bir usta yapabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber