Yakutiye'de kamulaştırma çalışması, yüzlerce aileye geçim kapısı açıyor

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi projeleri çerçevesinde, ilçe merkezinde hurdacılık yapan yüzlerce aile, enkaz yığınlarındaki demir ve ahşapları sökerek geçimini temin ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentsel dönüşüm çalışmaları, yoksul ailelerin ekmek kapısı haline geldi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi projesinin inşaat sektöründen hurdacılara kadar yüzlerce ailenin yaşamına olumlu katkı sağladığını söyledi. Erzurum'un önünü açacak kentsel dönüşüm hareketini başlatan Başkan Korkut, kamulaştırmalar ile ekonomiye kazandırdığı milyonlarca liranın yanı sıra geçimini enkazlardan hurda toplayarak sağlayan yüzlerce insan için de ekmek kapısı açıyor.

Belediye Başkanı Korkut, yapılan her yıkımın ardından hurdacıların enkaz alanına koştuğunu ifade ederek, ?Kamulaştırırken, mal sahibine daha iyi bir yaşam sağlayacak ekonomik imkan sağlıyoruz. Ömür boyu yaşam konforu düşük mekanlarda yaşayan insanlarımız, kamulaştırma bedeliyle daha modern ve konforlu bir eve çıkıyor. Bu para, inşaat sektörüne akıyor. İnşaat sektöründe yaklaşık 300 kalem bulunuyor. Bu, şu anlama geliyor, bizim verdiğimiz her kuruş, şehir ekonomisinin bütün kılcal damarlarına ulaşıyor. Bu, görünen ve bilinen yönü, bir de hurdaları toplayarak buradan geçimini sağlayan yüzlerce insan, aile var. Yaptığımız işler ile şehir merkezini yeni baştan düzenlerken, birçok alanda ekonominin kılcal damarlarına can suyu akıtmak farklı bir mutluluk. Bunun yanında, farklı alanlarda insanlara geçim alanı oluşturmak bir güzellik.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber