Ünye Anafen'den SBS öğrencilerine ve velilere eğitim semineri

Ordu'nun Ünye Anafen Dershanesi Müdürü Osman Özdemir, 8. sınıf öğrencilerine ve öğrenci velilerine SBS sınavına yönelik eğitim semineri düzenleyeceklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'ye yönelik program, Samsun Özel Feza Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Özgür Acar tarafından gerçekleştirildi. Acar, Anafen öğrencilerinin motivasyonunu artırmak için Samsun Özel Feza Fen Lisesi ile ilgili hazırlanmış olan 4 dakikalık sunumu öğrencilere sundu. Acar, ?Adım adım SBS başlığı altında SBS'ye nasıl çalışılması gerektiği anlattı. Acar, ?SBS sınavlarına hazırlanırken düzenli ders çalışmalı ve ders çalışırken istekli olunmalıdır.? dedi.

Ünye Belediye Kültür Konservatuarı'nda gerçekleştirilen seminere anne ve babalar yoğun ilgi gösterdi.

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Sardoğan, Anafen Dershanesi öğrenci velilerini SBS öncesinde velilerin çocuklarla nasıl iletişime geçmesi gerektiği ve çocuklarını sınava nasıl motive etmeleri konusunda bilgilendirdi. Sardoğan, ? Başarıya giden yolda birçok unsurun yanında aile faktörü de çok önemlidir. Bu noktada anne ve babalara çok iş düşüyor. Aileler çocuklarıyla iyi iletişim kurmalılar ve iletişimin sonucunda çocuklarının neyi daha çok istediğini bilmeliler.? dedi.

Sardoğan, ?İnsan ilişkilerini temelleştiren 4 unsur vardır. Bunlar; bireysel ayrılıklar, birlikte olma isteği, motivasyon ve insan olmaktır.? şeklinde konuştu.

Veliler ise seminerin kendiler açısından faydalı geçtiğini ve duydukları memnuniyeti dile getirirken Anafen Dershanesi'ne ve semineri veren Mehmet Sardoğan'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber