Doktorlar, 'Diyabeti Bilelim Harekete Geçelim' konulu konferansta konuştu

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ?Diyabeti Bilelim Harekete Geçelim' konulu konferans verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konferansta, diyabetin tarihçesi, diyabetin komplikasyonları, yapılması gereken egzersizler ve diyabet hastalarının nasıl beslenmeleri gerektiği konularında bilgi verildi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde verilen ?Diyabeti Bilelim Harekete Geçelim' konulu konferansta bir araya gelen uzman doktorlar, diyabet hastalığına dair açıklamalarda bulundu. Konferansta konuşan Uzman Doktor Muzaffer İlhan, diyabet hastalığının türlerinden bahsederek, ?Küçük yaştaki çocuklarda da maalesef diyabet hastalığı görülüyor. Onun yanı sıra daha çok kilolu kişilerde rastlanıyor. Bazı hastalarda ise gizli şeker bulunuyor. Gizli şekeri bulunanlar diyabet hastası değil fakat diyabet kadar risk taşıyor.? dedi

Prof. Dr. Ertuğrul Taşan ise ?Oran olarak yaklaşık 12 yılda yüzde 7'den yüzde 13'lere kadar diyabetik hasta oranımız arttı. Yine aynı şekilde gizli şeker hastası olan oranda da artış yaşanıyor. Nüfusumuzun yüzde 25'i ya diyabet hastası ya da gizli diyabet durumunda. Hastalar gerek Tip1 olsun gerekse Tip2 olsun, ömür boyu kişide devam eder. Yalnız Tip 2'de insülün kullanma zorunluluğu olmuyor. Diyet ve egzersizle de tedavi edilebiliyor. Diyabet hastaları sürekli tedavilere uygun davranmalılar. 14 Kasım Dünya diyabet günü bilgilenmek açısından çok önemli bir gün. Diyabetle mücadelemiz her an devam etmeli.? şeklinde konuştu.

Diyabet hastası Selahattin Duman konferansla bilinçlendiğini belirterek, ?Artık yediklerime kısıtlama getireceğim. Yemek yemeyi seviyorum ama dikkat edeceğim? ifadesinde bulundu. Hastalardan Ayşe Telci ise, ?Az yemeye, bol su içmeye ve egzersiz yapmaya dikkat ediyorum. Bu gün de bayağı bilgilendik. İnsülün tedavisi görmüyorum fakat hap kullanıyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber