MEB'den, her Şef'e 'zam' verilmez yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 06.03.2009 tarih ve 1162 sayılı yazıları ile Milli Eğitim Müdürlüklerinde çözümleyici, programcı, çözümleyici yardımcısı, bilgisayar işletmeni ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarından birinde görev yapıyor iken şeflik kadrosuna atananlardan ve halen veri hazırlama ve kontrol işletmenliği görevini yürütenlere ne şekilde zam ve tazminat ödeneceği hususunda görüş yazısı yayınladı.

Görüş yazısında;

?2006/10344 sayılı ?Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar?a ekli I sayılı Cetvelin (A) Genel İdare Hizmetleri Bölümünün Dip Not 3/d sırasında; ?Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef ve Amir kadrolarında bulunanlardan daha önce 16/c, d ve e sıraları ile 17'nci sırada sayılan kadrolarda bulunmuş olup aynı görevi yapmaya devam edenlere belirtilen sıralar ile dipnotun (a), (b) ve (c) sıralarında sayılan puanlar verilebilir.? hükmü yer almaktadır.

Bakanlar Kurulu Kararında söz konusu zamlar için ?verilebilir? ifadesinin yer aldığı, bu nedenle zamların şartları taşıyan herkese verileceği anlamına gelmediği, halen yaptıkları görevler dikkate alınarak bu zamlardan yararlandırılmaları uygun görülenlere yapılacak ödemelerin onay alındığı tarihten itibaren yapılması gerektiği ve geriye dönük herhangi bir ödemenin yapılmasının mümkün olamayacağı belirtilmektedir.

Bu itibarla, anılan Karar hükmünde yer alan şartları taşıyan personele yapılacak olan zam ödemelerinde, onay tarihinin dikkate alınması gerektiği ve geriye dönük herhangi bir ödemenin yapılmasının mümkün olmayacağı değerlendirilmektedir.? açıklamasına yer verilmiştir.

İşte o görüş yazısı;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber