Öğrenciler, okul tuvaletinden korkuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Kömürlü Köyü İlköğretim Okulu'nun tuvaleti, öğrencilerin kabusu haline geldi. Bazı öğrenciler bu tuvalette ihtiyaçlarını giderirken, bazıları ise okula yakın evlerine gidiyor.

İki öğretmen, 80 öğrencisi bulunan Kömürlü köyü İlköğretim Okulu'na ait kadın-erkek öğrenci ve öğretmenlerin beraber kullandıkları iki tuvalet, yıllardır harabe görünümden kurtulamıyor. Köylüler yıllardır aynı manzaranın bulunduğu eğitim yuvasındaki bu çirkin görüntünün değişmesini isteyerek, öğrencilerin hala bu tuvaleti
kullanmalarından rahatsız olduklarını söylüyor.

Öğrenciler ise çaresizlikten tuvaleti kullanmak zorunda kaldıklarını fakat yıkılma ihtimali üzerine çok korktuklarını dile getirerek, çoğu zamanlar okul çevresindeki evlerde ihtiyaçlarını giderdiklerini belirttiler.

Kömürlü köyü İlköğretim Okulu'nun 5. sınıf öğrencisi Semra Yalçın (11), 80 öğrencisi bulunan okullarında en büyük sorunun tuvalet olduğunu vurguladı. Tuvaleti göstererek, "Baksanıza şu hale" diyen küçük öğrenci Yalçın, "Tuvaleti iyi olsun, çöpler bulunmasın. Çeşmeler içeride olsun, okulumuz da sınıfımız da güzel olsun. Derslerimize de çok iyi çalışıyoruz. Eğer çalışırsak daha iyi, daha güzel öğreniriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber