'Şarköy'de afet yerlerinin alt yapısı yok'

Kızılay Derneği Şarköy Şubesi Başkanı Cevat İnce, şubeyi ziyaret eden AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd ve yönetim kurulu üyelerine, ilçenin deprem kuşağında olduğunu, afet sonrası belirlenen yerlerin şahıslara ait olduğunu, alt yapısının bulunmadığını ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Derneği Şarköy Şubesi Başkanı Cevat İnce ve yönetim kurulu üyeleri, kendilerini ziyaret eden AK Partililere kurumları hakkında bilgi verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Kurd, ilçedeki tüm kurumları ziyaret ettiklerini, faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgi aldıklarını belirterek ?Kızılay Şarköy şubemizin çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte sizleri ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunmak istedik? dedi.

Şube Başkanı Cevat İnce, sivil toplum kuruluşlarının, mülki idarelerle, siyasi kuruluşlarla birlikte hareket etmesinin topluma her zaman fayda sağladığını ifade ederek ?Bu faydadan iyi şeyle çıkar, güç birliği doğar.? dedi.

İnce, afet anında belirlenen çadır ve konteynırların kurulmasıyla ilgili Şarköy de bir alt yapının olmadığını belirtti. İnce ?Bunları hazırlamak birkaç gün alır, afet anında insanlar can derdinde olacak. Ben Simav depreminin 2.günü bölgeye gittim, inceleme yapma imkanım oldu. Kızılay 2 günde 6 bin çadır kurdu. Köylere çadır götürüldü. Biz 2 gün sonra köylere gittiğimizde çadırların kurulmadığını gördük, nedenini sorunca kurmayı bilmedikleri cevabını aldık. Biz Şarköy'de meydanda çadır kurmayı gösterdik. Bu konuda gönüllülere ihtiyaç var.

Şarköy'de Acil afet planları için hazineye ait yer yok. Ne Hazineye ne belediyeye ait alt yapısı hazır yer var. Afet acil planında görünen yerlerin hepsi şahıslara ait. Bu belirlenen yerlere şahıslar zeytin ekmiş. Buna çare bulmak lazım. İstimlak mı olur, hazineye ait bir başka yer mi olur, deprem için çadır ve konteynır için yer ayrılması lazım.? Dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber