Konteynırdan bozma sınıfta yüksek gerilim ölüm getirdi

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık kusurumuz yok

Emre 8 yaşındaydı. Okulun bahçesine kurulan konteynır sınıfta okuyordu konteynırın üstüne kaçan topunu almak isterken açıkta kalan elektrik kablosuna dokunup can verdi önce okul yönetimi, sonra da Bakanlık kusurumuz yok" dedi. Emre'nin ailesi isyanda: Peki kim suçlu!

İstanbul'un en fada göç alan ve derslik konusunda büyük sıkıntıların yaşandığı Sultanbeyli'deki Ahmet Yener llköğretim Okulu, 24 Eylül 2004'te acı bir olayla sarsıldı. 2'inci sınıf öğrencilerinden 8 yaşındaki Emre Köroğlu, öğrenim gördüğü konteynırın üstüne kaçan topunu almak isterken açıkta bırakılan elektrik kablosuna dokununca yaşamını yitirdi.

1999'dan beri konteynırlarda eğitim verilen okul bu olay nedeniyle uzun süre gündemde kaldı. Emre'nin ailesi Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine istanbul 5. idare Mahkemesi'ne 600 milyarlık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemeye gönderdiği savunma yazısında "Zararın öngörülmeyen sebeplerden ileri gelmesi, zararla idari faaa-liyet arasında nedensellik bağının olmaması (...) idarenin tazmin zorunluluğunu ortadan kalkmaktadır" diyerek kusurlarının olmadığını bildirdi.

Bakanlık manevi tazminat talebinin de, davacının şeref ve haysiyetini rencide eden bir husus bulunmamasından dolayı reddedilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca yargılama giderlerini de, davacının karşılamasını talep etti. Tüm bu olan bitenler iki çocuklarından birini kaybeden Hüseyin ve Fadime Köroğlu'nu isyan ettirdi: Peki kim suçlu? Emre öldüğüyle mi kalacak!

KONTEYNIRDA EĞİTİME DEVAM

Küçük Emre'nin ölümüne yolaçan Ahmet Yener llköğretim Okulu'nun bahçesindeki konteynırda eğitim sürüyor.

KINAMA CEZASI VERİLDİ

Emre Köroğlu, öğrenim gördüğü konteynırın üstündeki kabloya dokununca canından oldu. Soruşturma sonunda okul idaresi ve ilgili öğretmenlere kınama ve uyarma cezası verildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber