'Engelsiz Yaşam Merkezi' projesi ihaleye çıkıyor

Afyonkarahisar'da bedensel ve zihinsel engellilere yönelik eğitim ve rehabilite amacıyla 'Engelsiz Yaşam Merkezi' projesinin hazırlanarak ihale aşamasına geçildiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretinde engelsiz yaşam merkezinin şu anda ihale aşamasında olduğunu ve 470 bin lira ödeneği bulunduğunu söyledi. 60 kişi kapasiteli olacak merkezin bedensel ve zihinsel engelli çocukların hem eğitildiği, hem de yaşam yerlerinin olduğu bir merkez olacağını ifade eden Çizmeci, engellilerin 24 saat kalabileceklerini belirtti. Çizmeci, "Öncelikle merkezimiz engelli bireylerin kendilerini mutlu hissettikleri yerler olacak. Hem hidroterapi, hem de fizik tedavinin yapılmasını sağlayacak ünitelerle birlikte, eğitim alanları olacak. Bu konularda çalışacak uzmanlarımız olacak." dedi.

Bu merkezin engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önemli bir görev alacağını ifade eden Çizmeci, engelli bireylerin burada eğitim aldıktan sonra kamuda da istihdam edilebileceklerini anlattı. Engellilerinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Çizmeci, "Bu sene engellilerle ilgili olarak 7 bin 500 kişi ilan edildi. Ancak yerleşen bunu bulmadı. 4 yıllık fakülte mezunlar yerleşirken, lise mezunlarının 16'da biri ilkokul mezunlarının da 66'da biri yerleşti." diye konuştu.

Osman Çizmeci, fuar alanında 20 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek merkez için 470 bin liralık bir bütçe konduğunu kaydetti. Çizmeci, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelli yaşlılarla bir süre görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber