Arkadaş çevresi kötü olanlar daha çabuk madde bağımlısı oluyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Mesut Öztürk, uyuşturucu madde kullanımına alışmada arkadaş çevresinin etkisinin büyük olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile ilgili eğitim semineri verildi. Eğitim seminerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ali Avcı katıldı.

Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği'nden Komser Mesut Öztürk, madde bağımlılığının liseler de çok yaygınlaşmaya başladığını belirtti. Bu nedenle okullarda eğitim seminerleri verdiklerini ifade eden Öztürk, "Amacımız gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak ve bilinçlendirmek. Çocuklar önce sigara ardından da alkole başlıyor. Bunları yetersiz bulmaya başlayınca da madde kullanımına geçiyor. Bu maddeler arasında en ağır ve ölümcül olanı ise eroindir." diye konuştu.

Uyuşturucu maddenin ilk kullanımda bağımlılık yaptığına dikkat çeken Öztürk şöyle devam etti: "Madde kullanımında en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merak gelmekte. Maddeyle tanışan kişinin vücudundaki enerji günden güne azalır ve tükenir. Madde bağımlılığı içerisine girmiş insanlar bu bataktan çıkmak için fırsat oluşturmakta çoğu zaman zorlanırlar. Bunun en büyük nedeni ise genellikle nereye ve nasıl başvurabileceklerini bilmemeleridir. Kanunlara ters düşüp cezalandırılacakları endişesiyle yetkililerden yardım istemezler. Oysaki Türk Ceza Kanunu'nda bu konuyla ilgili olarak etkin pişmanlık başlığı altında gerekli düzenlemeler mevcuttur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber