Hizmet İş Sendikası üyeleri belediyeye konulan hacize tepki gösterdi

Hizmet İş Sendikası, Mardin Belediyesi'nden toplam 10 milyon lira alacakları olduğu gerekçesiyle başlattıkları davanın ardından işçilerin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nun makam koltuğu ve bazı eşyaları haczettirmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Belediyesi önünde toplanan Hizmet İş Sendikası'na üye işçiler, yaptıkları basın açıklaması ile olayı protesto etti. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Hizmet İş Sendikası Mardin İl Başkanı Sabri Öztap, kendilerinden önceki Belediye ?İş Sendikası'nın, hem belediyeye hem de işçilerine karşı adeta intikam duygusuyla hareket ettiğini öne sürdü. Sendikanın kendi alacaklarını tahsil etmek için belediyenin gayrimenkullerine haciz koydurduğunu belirtti.

Mardin'de belediye işçilerinin kendi sendikalarının yetkili olduğu tarihten bu tarafa maaşlarını tam ve zamanında aldığını belirten Öztap, sendikanın yaptığının hem Mardin'e, hem belediyeye, hem de doğrudan işçilere karşı zulüm, haksızlık ve ihanet olduğunu savundu.

Belediye-İş Sendikası, geçmiş dönemlerden kalan kendi sendika alacakları için işçi arkadaşlarının da maaşlarına uzanacağından endişe ettikleri bir haciz başlattığını iddia eden Öztap, ?Bu uygulamalarla Mardin'i, Mardin Belediyesi'ni, işçileri değil kendilerini cezalandıracaklarını unutmasınlar. Şu anda sendikamız Hizmet -İş'in yetkili olduğu Mardin Belediyesi'nde daha önce Belediye-İş dönemi ile kıyaslanamayacak bir iş barışı, verimlilik ve huzur vardır. Bunda en büyük payı bulunan Belediye Başkanımız Sayın Beşir Ayanoğlu'na Hizmet-İş Sendikası ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.? dedi.

Belediye İş Sendikası'nın Mardin Belediyesi'nde 22 yıldır süren örgütlülüğü sona erdirdiğini savunan Öztap, konuşmasına şöyle devam etti: "Zaten işçilerimiz de kendilerini tasfiye ederek gereken cevabı vermişlerdir. Şu anda Mardin Belediyesi işçileri üyelerimiz her ay maaşlarını düzenli olarak almaktadırlar. Belediye-İş zamanından kalan içerdeki birikmiş alacaklarını da Sayın Belediye Başkanımızın en kısa zamanda ödeyeceğine inanıyoruz. Belediyemizde işveren-işçi birlikteliğiyle kentimiz Mardin daha iyi, daha kaliteli belediye hizmetlerine kavuşacaktır. İşçi arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle örgütlendiği günden bu tarafa belediyemizde tam bir uyum, birliktelik ve huzur vardır. Bu huzuru bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve olmayacaktır.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber