Palm-City Alışveriş Merkezi, Mersin'deki okullara 20 adet bilgisayar bağışladı

Palm City Alışveriş Merkezi'nin de bağlı bulunduğu Cefic-Türkiye grubu, Mersin'deki okullarda kullanılmak üzere 20 adet diz üstü bilgisayar bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağışla ilgili olarak Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Şube Müdürü Erol Özdemir, CEFİC Şirketi üst yöneticisi Vahit İpekçi, Pazarlama Müdürü Alev Çalık'ın katılımıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan CEFİC Üst Yöneticisi Vahip İpekçi, Palm City Alışveriş Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdikleri 25 Eylül tarihinde eğitim kurumlarının ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bilgisayar bağışı yapma taahhüdünde bulunduklarını belirtti. Bu taahhütlerini gerçekleştirmek burada bulunduklarını ifade eden İpekçi, "Öncelikle bize bu fırsatı sağladığı için Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'e teşekkürlerimi sunuyorum. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne eğitim kurumlarının ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bağışlanan bu bilgisayarların faydalı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise 20 dizüstü bilgisayarın verilme sözünü yerine getiren Cefic Türkiye ? Palm City yetkililerine teşekkür etti. Bilişim teknolojileri alanında Mersin'de ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Gül, ?Özellikle bilgi teknolojilerine dayalı olarak yürütmekte olduğumuz Dyn- Ed Dil Eğitim Sisteminde en başarılı iller arasındayız. Yine atıl bilgisayarların onarılarak eğitime kazandırılmasında çok ciddi çalışmalar yaptık. Özellikle kamu kurumlarının kullanmadığı ve değiştirme ihtiyacı duyduğu bilgisayarları alarak eğitim sitemine kazandırdık." diye konuştu.

Türkiye'de ilk kez internet bilgi yarışması yaptıklarını da belirten Gül, Fatih Projesi'ni de başarılı olarak yürüttüklerini belirterek 4 yıl içerisinde tüm eğitim kurumlarında akıllı tahta uygulamasına geçmiş olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından CEFİC Şirketi Üst Yöneticisi Vahit İpekçi'ye İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül tarafından plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber