Öğretmen alan değişikliği kılavuzunun açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: M.E.B 'nın 2005 yılı alan değişikliği açıklamasında genel açıklamalar kısmında,
"1.1. Bakanlık kadrolarında görevli öğretmenlerden;
a) Bakanlıkça düzenlenen atama kararnamelerindeki alanı dışında, ihtiyaç bulunan diğer alanların öğretmenliğine, bulundukları eğitim kurumunda ya da il içindeki diğer eğitim kurumlarında 30/09/2005 tarihinden önce görevlendirilmiş olanlar, lisans düzeyindeki yüksek öğrenimleri esas alınarak görevlendirildikleri alanlarda görevli bulundukları kurumlara alan değişikliği için başvurabileceklerdir." denilmektedir.Fakat açıklamada alan değişikliğine kimlerin başvuru yapacağı açık bir şekilde ifade edlmemiştir.BAşvuru yapabilmek için o alanda valilikçe görevlendirilmiş olmak mı gerekiyor? Biyoloji öğretmenliği mezunuyum. Beş yıldır Şırnak'ta bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar.

CEVAP: Branş degişikligi kalvuzunda şu açıklama yer almışptır.
"Bakanlıkça düzenlenen atama kararnamelerindeki alanı dışında, ihtiyaç bulunan diğer alanların öğretmenliğine, bulundukları eğitim kurumunda ya da il içindeki diğer eğitim kurumlarında 30/09/2005 tarihinden önce görevlendirilmiş olanlar, lisans düzeyindeki yüksek öğrenimleri esas alınarak görevlendirildikleri alanlarda görevli bulundukları kurumlara alan değişikliği için başvurabileceklerdir."

Bu açıklamaya göre atama branşları dışında bulundukları eğitim kurumunda ve il içinde 30.09.2005 tarihinden önce görevlendirilenler görevlendirildikleri branşa başvurabileceklerdir. Bunların haricindekiler başvurmazlar.

Burada Bakanlıgın planı şudur: "Öğretmen, eğer atama branşında ihtiyaç yoksa, yok oldugu için, ihtiyaç duyulan başka bir baranşta görevlendirilmiştir. Dolayısıyla o branşa geçmeye başvurabilir. Diğerlerine zaten ihtiyacım var, onlar atama branşlarında çalışıyorlar" demektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber