Marmarabirlik, kredi borçlarını bir yıl erteledi

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), rekolte düşüklüğü nedeniyle ortaklarına 2011?2012 yılında kullandırdığı 6 milyon lira tutarındaki ayni kredi borçlarının geri ödemesini bir yıl erteledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl 25 bin 317 üretici ortağa, gübre ve zirai ilaç kredisi kullanmak için 17,4 milyon lira ödenek çıkarıldı. 6 milyon liralık kredinin geri ödemesi, üreticinin yaşadığı olumsuz koşullar dikkate alınarak ertelendi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu, ayni kredi borçlarının 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle bir yıl süreyle ertelenmesini kararlaştırdı. Ertelemeden yararlanmak isteyen üretici ortaklarının, bağlı bulundukları kooperatiflere dilekçeyle başvurmaları gerekiyor.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, her zaman üretici ortaklarının yanında olduklarını belirtti. Üreticilerin mağduriyetini gidermek için koşullarını zorlayarak yapılabilecek her şeyi yaptıklarını kaydeden Asa, "Marmarabirlik'in bu çabaları karşısında üreticilerimiz de kooperatiflerine sahip çıkmalıdır. Ürünlerini kooperatiflerine teslim etsinler ki biz de onlara sahip çıkabilelim. Aksi halde bugün 10 kuruşluk farkı tercih eden üreticilerimiz yarın zararlı çıkacaktır." dedi.

Öte yandan birliğin, 1 Kasım itibariyle başlayan kampanya kapsamında, şu ana kadar 27 milyon lira bedelle, 7 bin tonun üzerinde sofralık zeytin alımı yaptığı beldirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber