Elbistan Şeker Fabrikası'na kirlilik cezası

Sağlık ve Çevre Komisyonu'nun Elbistan Şeker Fabrikası'na bacasından çıkan gaz ve dumanın çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 40 bin TL tutarında ceza kestiği öğrenildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevreyi kirlettiği yönündeki ihbarlar üzerine fabrikada incelemede bulunan, 28. alım kampanyasına başlamasının ardından, kirlilikle ilgili olarak rapor tutan İl Genel Meclisi Sağlık ve Çevre Komisyonu'nun, Elbistan Şeker Fabrikası'na yazdığı kirlilik cezasının miktarı belli oldu.

Elbistan Şeker Fabrikası, yaklaşık 4 aylık kampanya dönemi için 40 bin TL ceza ödeyecek. Elbistan Şeker Fabrikası'nda çarkların dönmesiyle birlikte Afşin Elbistan Linyit İşletmesi (AEL)'nden getirilen düşük kalorili linyit kömürü kullanan fabrikanın bacasından çıkan dumanlar, şehir merkezinde de hava kirliliği yaşanmasına neden olmuştu. Özellikle sabah saatlerinde daha belirgin olan dumanlar, fabrikaya yakın bölgelerde daha çok etkili olurken, şehir genelinde de bu durum hissedilir oranlara ulaşmıştı. Fabrika bacasından yayılan dumanların önlenmesi için filtre takılmasını isteyen vatandaşlar, bu yönde ilgilileri de göreve davet etmişlerdi.

Şikâyetleri ve ihbarları değerlendiren Sağlık ve Çevre Komisyonu, geçen Eylül ayı ortalarında Elbistan Şeker Fabrikası'nda 3 kişilik bir heyetle incelemede bulundu. Konu ile ilgili bir rapor hazırlayan komisyon üyeleri, Elbistan Şeker Fabrikası'na verilecek ceza miktarını da belirledi. 40 bin TL tutarındaki cezanın, Elbistan Şeker Fabrikası'na bildirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber