'Buca Belediyesi, Başbakan'la fotoğrafım yüzünden işyerimi yıktı'

İzmir'in Buca ilçesinde kömür sattığı işyeri CHP'li belediye tarafından yıkılan Ali Nuralev, "Buca Belediyesi, işyerimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğrafımız nedeniyle yıktı." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

504 Sokak'taki "Nuralev Kömür" adlı işyeri, belediye tarafından yıktırıldı. Firma sahibi Nuralev, dükkanının 30 senedir ruhsatlı olarak faaliyet gösterdiğini, bir kişinin üzerine kaçak inşaat yapıldığı yönünde şikayet etmesi üzerine yıktırıldığını söyledi. Nuralev, "Burayı planlı projeli yapmıştık. Ruhsatımız vardı. Tek katlıydı." şeklinde konuştu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın, yerel seçimler sırasında kendisini ziyaret ettiğinde duvara asmış olduğu Başbakan Erdoğan'la birlikte fotoğrafını gördüğünü iddia eden Nuralev, "Bir ayda beş defa mühürlediler. Çekle mal alıyoruz, halka veresiye mal dağıtıyoruz. Madem yıkacaksınız alacağımızı toplayalım, çeklerimizi ödeyelim dedik. Kabul etmediler ve yıktılar. Süre vermedikleri için alacaklarımızı tahsil edemedik, evimiz hacizli durumuna düştü. Ne evimiz kaldı ne barkımız. Dört ay boyunca Ercan Tatı'nın kapısını aşındırdım. Korumalarıyla beni dışarıya attırdı." dedi.

Kanunen üç ay ek süre verilmesi gerektiğini savunan Ali Nuralev, yıkımın gerekçesinin Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf olduğunu öne sürdü: "Aksi halde bu durumda olan diğer işyerlerini niye yıkmadılar? Kendi yandaşlarına göz yumulduğunu herkes biliyor. Biz kimseyi şikayet edemeyiz. Ekmek aslanın boğazında değil, midesinde. Bize, 'Siz de şikayet edin, onları da yıkalım.' dediler. Kimseyi şikayet etmiyoruz." Nuralev, şu anda izbe bir yerde eski eşya satarak geçimini sağlamaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Buca Belediyesi Basın Danışmanlığı ise söz konusu yapının muvakkat inşaat ruhsatı kapsamında olması ve 10 yıllık muvakkatlık müddetinin doldurması sebebiyle yıktırıldığını, mevzuat hükümlerine uygun olduğu yönünde mahkeme kararı bulunduğunu belirtti. Yetkililer, şunları kaydetti: "Yapı sahibinin iddia ettiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ali Nuralev'le birlikteki fotoğrafının bu işyerinde asılı olup olmadığı savı doğru değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber