12 Ekim 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Sezer, Gürcistan'a gidiyor.

- Sezer, Tiflis'te Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattından petrolün Gürcistan'a gelişiyle ilgili "Resmi İlk Petrol Kutlamaları"na katılacak.

2- Başbakan Erdoğan ve Almanya Başbakanı Schröder, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Grand Cevahir Otel'deki iftar yemeğine katılacak.

- Erdoğan ile Schröder, yemeğin ardından ikili görüşme yapacak.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, AB ile müzakere sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Sırbistan ve Karadağ'da...

- Sırbistan ve Karadağ Başbakanı Koştunitsa tarafından kabul edilecek Gül, Dışişleri Bakanı Draşkoviç ile bir araya gelecek.

- İki bakan bazı anlaşmalara imza atacaklar ve ortak basın açıklaması yapacaklar.

- Karadağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vlahoviç ile de görüşecek olan Gül, Draşkoviç'in onuruna vereceği akşam yemeğine katıldıktan sonra Ankara'ya dönecek.

5- Futbolda Türkiye'nin kader maçı....

- (A) Milli Futbol Takımı, 18. Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu'nda, play-off baraj maçı oynayabilmesi açısından hayati önem taşıyan son maçında, Arnavutluk ile Tiran'da Kemal Stafa Stadı'nda karşılaşacak.

- Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 8 grupta yapılacak toplam 23 maçla sona eriyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Arnavutluk'ta...

- Şahin, Başbakan Berişa'yı ziyaret edecek.

7- Milli Savunma Bakanı Gönül, AB savunma bakanları gayri resmi toplantısına katılmak üzere İstanbul'dan İngiltere'ye gidecek.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin iş güvenliği uzmanlığı sertifika törenine katılacak.

9- Güney Asya'daki depremde arama-kurtarma ve depremzedelere yardım çalışmaları sürüyor.

10- BM'nin 2005 Dünya Nüfus Raporu, Londra'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

11- Türkiye Cumhuriyeti'nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölüm yıldönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

12- Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik...

- Yapı kullanma izin belgesi alınan kat irtifaklı gayrimenkuller, 1 yıl içinde kat mülkiyetine geçirilecek.

- Mevcut kat irtifaklı yapılar da yeni düzenlemenin ardından 2 yıl içinde kat mülkiyetine intibak ettirilecek.

- Deprem ve diğer afetlere karşı yapıları güçlendirmek amacıyla yapılacak harcamalar, ana gayrımenkulün genel giderleri arasına alınacak.

13- Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Ankara'da resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile görüşmelere başlıyor.

14- TBMM'den...

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- İçişleri Komisyonu'nda, terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkındaki kanun tasarısı ile Köy Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

- TBMM Genel Kurulu'nda, 'Patates Yetiştiriciliğinin ve Patates Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu"nun raporunun görüşmelerine devam edilecek.

15- Siyasi Partilerden...

- Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Rustemi, DYP Genel Başkanı Ağar'ı ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seyid İftihar Hüseyin Şah'a taziye ziyaretinde bulunacak.

16- TÜSİAD Başkanı Sabancı, İzmir'de, "Türk Ekonomisi ve AB" ve "AB Yolunda Türk Ekonomisinin Değişen Dinamikleri ve İş İnsanı Sorumluluğu" konferanslarını verecek.

17- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan 22 milyon dolar muhammen bedele sahip Bartın Çimento Fabrikası'nı satışa çıkaracak.

18- Rekabet Kurulu'nda, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren 19 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yapılacak.

19- Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, KOBİ'leri Basel II konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesinde İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

20- KARDEMİR'in yüzünü "ray" güldürecek...

- Genel Müdür Osman Kılavuz:

- "Modernizasyonuna başlanan son teknolojiye sahip ray ve profil haddehanesinde, 2006'nın ekim ayında üretime başlanacak."

- "72 metre uzunluğa kadar ray üretilecek tesis, ülkemizde ve Ortadoğu'da tek olacağından geniş pazarı değerlendireceğiz."

21- DİSK Genel Başkanı Çelebi, düzenleyecekleri "Türkiye Solunun Genel Durumu ve Geleceği" konulu konferansa ilişkin Şişli'deki konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

22- Devlet sanatçısı Hikmet Şimşek, ölümünün 4. yılında Opera Bale Sanatlarını Geliştirme Vakfı'nın Ankara'da düzenlediği etkinlikle anılacak.

23- Toplantı... Tören... Ziyaret... Kongre... Festival...

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen "6'ncı Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali" Ölüdeniz ve Babadağ'da paraşüt gösterileri ile başlayacak.

- Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Türkel, İstanbul Gaziosmanpaşa'da grev yapan ME-KA işçilerine destek ziyaretinde bulunacak.

- Uluslararası Göç Örgütü'nce düzenlenecek "İnsan Ticaretiyle Mücadele, Strateji Belirleme ve Kapasite Artırımı" konulu çalıştay ile ilgili Trabzon'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen "Uluslararası Tarım, Gıda ve Çevre Bilişim Teknolojileri Kongresi" yapılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda, üyeleri "Kurumsallaşma Süreç Yönetim Modeli" konusunda bilgilendirmek üzere bir seminer yapılacak.

- DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, İşletme Fakültesi ve ABD'nin Oregon State Üniversitesi ile 15-18 Kasım günleri arasında Çeşme'de düzenleyeceği "3. Uluslararası Kıyı ve Deniz Turizmi" kongresi ile ilgili tanıtım toplantısı yapılacak.

24- İkinci Futbol Ligi (B) Kategorisi 1. ve 2 gruplarda haftanın maçları bugün yapılacak.

25- Erkekler Hentbol Süper Ligi erteleme maçında Ankara'da Çankaya Belediyesi ile Ankara İl Özel İdaresi karşılaşacak.

26- Potada 21. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini buluyor.

- En fazla kazanan takımlar sıralamasında, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 6 kez kucaklayan Efes Pilsen'i, son 4 sezondur Efes'i yenen Ülkerspor, 5 kupa ile izliyor.

- İlk kupayı Galatasaray kazanırken, Fenerbahçe 3 kez kupada mutlu sona ulaştı.

27- Potada 13. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı.

- Galatasaray, 1993-98 yılları arasında kupayı üst üste 6 kez kazandı.

- Kupada ezeli rakibinin üstünlüğüne son veren Fenerbahçe'nin ise 4 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber