Müzekart sahipleri sigortalı olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı ve Zürich Sigorta arasında imzalanan protokol kapsamında ?müzekart' sahipleri bir yıl boyunca ferdi kaza sigortasının da sahibi olacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, protokolün bir sosyal dayanışma sözleşmesi olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)-MTM İş Ortaklığı ve Zürich Sigorta arasında yeni bir protokol imzalandı. İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesindeki imza törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zürich Sigortü CEO'su Yılmaz Yıldız ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve diğer yetkililer katıldı.

İmza öncesi konuyla ilgili bilgi veren Bakan Günay, 1 Ekim 2012 ve sonrasında ?müzekart' alanların bir yıl boyunca ferdi kaza sigortasının da sahibi olacağı bilgisini verdi. Günay, protokolün bir ekonomik değil sosyal bir dayanışma sözleşmesi olduğunu ifade etti. Ertuğrul Günay, sözleşmeyle birlikte müzekart satışlarının da artacağı tahmininde bulundu. Günay, bugün itibariyle yaklaşık 3,5 milyon müzekart kullanıcısı olduğu bilgisini verdi.

Herkese müzekart almaları tavsiyesinde bulunan Bakan Günay, yardımcısına para vererek ferdi kaza sigortasından yararlanmak için yeni bir müzekart çıkartmasını söyledi. Günay, müzekart sahiplerini fiyat artışından etkilenmeden müzeleri gezebildiğini hatırlatırken ?müzekart+' sahiplerin ise ayrıca tiyatro ve benzeri kültürel etkinliklerden de avantajlı olarak yararlanabildiğini kaydetti. Vatandaşlar, 30 lira karşılığında müzekart, 50 lira karşılığında da müzekart+ sahibi olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber