Aksaray'da "İsrail'e lanet" eylemi

Aksaray'da İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri sloganlar eşliğinde İsrail bayrağı yaktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kanlı saldırılar Türkiye'nin birçok noktasında protesto ediliyor.

Aksaray'da da Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'e lanet yağdırdı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen eylemde İsrail'e lanet yağdıran pankartlar açıldı, ?Kahrolsun İsrail' sloganları atıldı. Ellerindeki İsrail Bayrağı'nı yere atan vatandaşlar üzerine kolonya dökerek bayrağı yaktı.

Eylemde bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu Sözcüsü Ali Kemal Ergül, İsrail'i şiddetle kınadıklarını belirterek, "Kim ne derse desin, ABD İsrail'in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD'de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail'i desteklemeye devam edecektir. Çünkü ABD'de Avrupa Birliği de, İsrail'de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak etmişlerdir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Başta ülkemiz olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin küstah İsrail yönetiminin Gazze'ye gerçekleştirdiği son saldırı karşısında kınamakla mı iktifa edeceği, yoksa daha da caydırıcı müeyyideler mi uygulayacağı çok önemlidir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından İsrail aleyhine sloganlar atılarak İsrail bayrağı yakıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber