Doğuştan iki kalçası çıkık olan Sağlık Kurulu Başkanı maaş artışı ve erken emeklilik için yürüyemeyenlere verilen yüzde 61.5'lik sakat raporu aldı

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğuştan iki kalçası çıkık olan Sağlık Kurulu Başkanı maaş artışı ve erken emeklilik için yürüyemeyenlere verilen yüzde 61.5'lik sakat raporu aldı

SSK İstanbul Eğitim Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Seval Aksel, Hipokrat yeminindeki 'diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma' ifadesini unutup, kendi kendine torpil yaptı. Doğuştan iki kalçası çıkık olan Aksel, vergi indiriminden yararlanmak için başkanı olduğu Sağlık Kurulu'ndan ancak koltuk değnekleriyle yürüyebilen insanlar için verilen yüzde 61.5'lik sakat raporu aldı.

Her şey Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu'nda 06.08.2003 tarih, 25191 sayılı değişikliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla başladı. Değişiklik doğrultusunda hazırlanan yönetmeliğe göre, tek taraflı kalça çıkığına yüzde 30, iki taraflı kalça çıkığına en fazla yüzde 45 çalışma gücü kaybı veriliyor. Malulen emekliye ayrılabilmek içinse iş gücünün yüzde 67'sini kaybetmek gerekiyor. Sakatlık oranı yüzde 40'ın üzerinde olanlar vergi indiriminden yararlanabiliyor. Vergi kesintisi azaldığı için de maaşı artıyor. Ayrıca emeklilik süresi de kısalıyor.

Sakatlık oranını yükseltti

Değişiklikten haberdar olan Dr. Seval Aksel, yönetmeliğin normal geliş süresini beklemeden Ankara'dan faksla istedi. Engellilik oranı yüzde 39 olan Aksel, özürlü kimlik kartı almak için Sağlık Kurulu'na başvurdu. Seval Aksel'in başkanlığını yaptığı kurul önce yüzde 83.5'lik sakat raporu verdi. Bu durumda malulen emekli olması gereken Dr. Aksel, Sağlık Kurulu memurlarının uyarısı üzerine sakatlık oranını yüzde 61.5'e indirdi. Özürlü kimlik kartı için sağlık raporu alan Dr. Seval Aksel, erken emeklilik ve vergi muafiyeti ve sosyal haklar talebinde de bulundu. Birinci derece sakat raporu bulunan Aksel, 15 yıl prim ödedikten sonra emekli olabilecek.

Rapordaki oranı silip değiştirdiler

Sağlık Kurulu Raporu'nda Dr. Seval Aksel'in çalışma gücü kayıp oranı, önce yüzde 83,5 yazılmış. Uyarı üzerine bu rakam silinip sonradan yüzde 61.5 olarak değiştirilmiş. 1998 yılında ise aynı hastaneden rapor alan Seval Aksel'in engellilik oranı yüzde 39 olarak görülüyor. İki taraflı kalça çıkığı bulunan Aksel'e konulan tanı Bileteral Coxartroz (Doğuştan kalça çıkığı).

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber