Eğitim Bir Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacak

Eğitim-Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi tarafından tertip edilen divan toplantısına katılan Yalçın burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım için yazışmalar yaptığını ve çeşitli faaliyetler planladığını söyleyen Yalçın, öğretmenlerin yaşam kalitesine etki edecek mali iyileştirmeler beklenirken 666 Sayılı KHK ile 'eşit işe eşit ücret' kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapıldığını ve maaşlarının tavanda eşitlendiğini dile getirdi. Öğretmen ve öğretim elemanlarının başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödeme kapsamı dışı bırakıldığını ve maaş skalasında neredeyse en az ücret alan çalışan konumuna indirgendiğini iddia etti. Yalçın şöyle devam etti: ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Maliye Bakanı başta olmak üzere hükümet yetkilileri toplu sözleşme masasını işaret etti. Toplu sözleşme masasında ekonomik göstergeleri bahane gösteren ve 'Yunanistan oluruz' söylemine sığınan hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı ve kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere sendikamız Türkiye genelinde bir günlük iş bırakarak durumu protesto etti."

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAMAYACAK

Öğretmenlerin durumunu anlaması gereken siyasi iradenin, anlamak yerine yargılamayı tercih ettiğini ifade eden Yalçın şöyle konuştu: "Bakan dahil siyasilerin öğretmenlerle ilgili söylemleri öğretmenlere yapılan haksızlığın boyutlarını daha da artırdı. Mutabakatsızlıkla sonuçlanan toplu sözleşme sonrası genel yetkili sendika olarak yaptığımız 23. Başkanlar Kurulu Toplantısında 'Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır' kararı almıştık. Aradan geçen zaman zarfında her hangi bir iyileştirme yapılmadığı için Eğitim-Bir-Sen olarak ortada kutlanacak bir şey olmadığını düşünüyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.''

ÖLÜM ORUÇLARI ÇÖZÜMÜ DEĞİL ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DAYATMAKTADIR

Açlık grevlerini de eleştiren Yalçın, son günlerde gündemi meşgul eden açlık grevlerinin Türkiye'nin en büyük çözüm merci olan TBMM'de bazı milletvekillerince de sürdürülmeye çalışılmasının acziyet olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber