Balıkesir Kent Konseyi'nden engelliler için grafik tasarım kursu

Balıkesir Kent Konseyi Sağlık, Sosyal Yardım ve Engelliler Çalışma Grubu tarafından, engelli vatandaşlar için Grafik Tasarım Eğitimi Kursu açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiziksel engelli vatandaşlar için düzenlenen kursa ön kayıtların başladığı bildirildi.

Balıkesir Kent Konseyi'nden ypılan açıklamada, kursların 3 Aralık 2012 tarihinde başlayarak yaklaşık üç ay süreceği belirtildi. Ön kayıt için herhangi bir akademik diploma istenmeyeceği, kişilerin bilgisayar kullanmasına engel teşkil etmeyecek oranda engelli olması ve zihinsel engelli olmama şartı arandığı ifade edildi. Ön kayıt için özür raporu ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte belediye hizmet binasının 5. katındaki Kent Konseyi ofisine müracaat etmek gerekiyor. Kursiyerler, mülakat sonucu belirlenecek.

'ENGELLİ GÖZÜYLE DÜNYA RESMEDİLECEK'

Öte yandan Sağlık Sosyal Yardım ve Engelliler Çalışma Grubu tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle şehir merkezindeki engelli okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunan engelli öğrenciler arasında bir resim yarışması düzenleneceği açıklandı. Engelli öğrencilerin, ?Benim Gözümle Dünya? adlı yarışmada kendi gözleriyle dünyayı, kendini dünyada hangi konumda ve nasıl gördüğünü anlatması isteniyor. Zihinsel, bedensel ve görme engelli öğrencilerin katılacağı yarışma, 3 Aralık 2012'de Karesi AVM'de düzenlenecek etkinlikle sonuçlanacak. Birinciye fotoğraf makinesi, ikinciye MP3çalar, üçüncüye kol saati verilecek. Yarışmaya katılacak resimlerin, 28 Kasım Çarşamba saat 17.00'ye kadar Kent Konseyi ofisine teslim edilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber