İŞKUR İl Müdürü ERGİAD'ın seminerinde konuştu

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) üye iş adamlarına yönelik İŞKUR'la çalışmanın avantajları ve istihdam konulu seminer düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminere katılan İŞKUR İl Müdürü Özkan Gönültaş, iş adamlarına İŞKUR'la sıkı iş birliği içinde olmaları çağrısında bulundu.

ERGİAD eğitim seminerine bir yenisini daha ekledi. İŞKUR'la birlikte düzenlenen seminere yakmaşık 200 iş adamı katıldı. ERGİAD Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan İŞKUR İl Müdürü Özkan Gönültaş, kurumsal görevler, iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası, istihdam gibi konularda kapsamlı bilgi verdi. İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik programlara önem verdiklerini anlatan Gönültaş,"İl müdürlüğümüzün adı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişmiştir. İş verenler için avantajlı olduğunu düşündüğümüz bir uygulama başlattık. Biz buna 'iş başı eğitimi' diyoruz. Sigortalı en az 2 işçi çalıştıran özel iş yerleri kurumumuza müracaat ederek bir işçi daha alma hakkına sahip olacak. 2012 Nisan ayında yayımlanan 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Türkiye genelinde 23 ilde bulunan bölge çalışma müdürlükleri kapatılarak, bölge çalışma müdürlüklerinin iş ve işlemleri İŞKUR il müdürlüklerine devredilmiştir. İl müdürlüğümüzün adı Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişmiştir. "dedi. Seminer sonunda iş adamlarının kalifiye eleman bulmakta yaşadıkları sorunlarını dile getirerek bu konuda İŞKUR'a büyük görev düştüğünü söylediler.

ERGİAD Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Kara, iş adamlarının sektörel eğitimlerine önem verdiklerini dile getirdi. Kara, İŞKUR'la işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri seminerin verimli geçmesinden dolayı duyduğu sevinci dile getirerek,"İş adamlarımızın İŞKUR mevzuatını bilmesi bizler için çok önemli. Bu gibi eğitim seminerleri ile üye iş adamlarımıza yeni ufuklar kazandırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber