Arıcı: Kültür turizminin yaygınlaşmasında Güney Kore'ye özel önem veriyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, kültür, tarih ve arkeoloji turizminin yaygınlaşmasında Güney Kore'ye özel önem verdiklerini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdurrahman Arıcı, kültür turizmi ile ilgili yaptığı açıklamada, Uzak Doğulu turistlerin deniz,kum ve güneş turizmi yerine kültür, tarih ve arkeoloji turizmini ön planda tutan tatil anlaşına sahip olduklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde Güney Kore'nin başta Seul ve Busan şehirlerinde Anadolu medeniyetleri tarihi eserlerinin tanıtımına yönelik sergi açtığını belirten Arıcı, Uzak Doğulu konukların Anadolu'da kültür turu kapsamında İstanbul, Konya, Bursa, Edirne, Mardin, Aksaray, Denizli, İzmir, Ağrı,Kapad okya ve Antalya bölgesindeki tarihi ören yerlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Arıcı, "Uzun yıllar öncesi başlayan Türkiye-Güney Kore dostluğunu Anadolu medeniyeti kültürel varlıklarını tanıtarak sürdürüyoruz. Çin, Japon ve Güney Koreli turistler, Avrupalı ve Rus turistler gibi deniz,kum ve güneş turizmi yerine kültürü ön planda tutan tatile önem veriyor. Ülkemiz adeta açık hava müzesi konumunda. Antalya bölgesinde bulunan Xanthos, Letoon, Myra, Termessos, Selge, Seleukeia, Perge, Olimpos, Patara Meclisi, Kekova batık şehir, Noel Baba, Side Antik Kent, Aspendost Antik Tiyatro, Alanya Kalesi, Yivli Minare ve Apollon Tapınağı Güney Koreli turistlerin ziyareti için ilgi çekici tarihi ören yerleri." diye konuştu.

Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de yaptıkları Anadolu medeniyetleri tanıtım sergilerinde Side Antik Kent'inde tanıtımında yaptıklarını söyledi. Kozdere, Side'nin kültürel, tarih ve arkeolojik varlıklar zenginliğiyle dünyanın sayılı kültür turizmi yerlerinden biri olduğunu kaydetti.

Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde 5 yıldızlı konaklama tesisinde sağlık, kongre ve kültür turizmine yönelik hizmet verdiklerini belirten turizmi Ünal Akpınar, Uzak Doğulu turistlerin Anadolu'da kültür turuna çıkmada en önemli engelin mesafe uzaklığı olduğunu söyledi. Guney Koreli turistlerin 11 saat süren uçak yolculuğu sonrası Antalya'ya gelebildiklerini belirten Akpınar, bölgede kültür turunun yaygınlaşması için Türk Hava Yolları(THY)'nın Pekin, Tokyo ve Seul'a uçak seferlerini arttırması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber