İzmir Valisi Kıraç: EXPO adaylığı için yürümüyor, koşuyoruz

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bazı kesimlerin EXPO 2020 adaylığıyla ilgili "çalışılmadığı" eleştirilerini cevapladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paris'te 22 Kasım 2012'de yapılacak sunumdan önce basın mensuplarıyla biraraya gelen İzmir EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Kıraç, ?İzmir'in bu konudaki şevkini katarak, duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent olarak yürümüyor, koşuyoruz. İzmir, bütün katmanlarıyla çalışıyor.? dedi.

Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara da katıldı. EXPO 2020'nin bir devlet projesi olduğunu vurgulayan Vali Kıraç, "EXPO'ya destek anlamında ulusal basınımızı, daha duyarlı olmaya davet edeceğiz. Bunun yanısıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın İzmir'de kutlanması için konuştum. Geçen yıl 55 ülkeden gelen çocuklarla kutlandı. Bu sene şenliği İzmir'de düzenleyeceğiz. Bunların yanısıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile 5. İzmir İktisat Kongresi'nin uluslararası düzenlenmesi noktasında görüştüm. 2013'te uluslararası katılımla bu kongreyi gerçekleştireceğiz. Böylece gelecek yıl oy isteyeceğimiz ülkelerle biraraya gelecek bir mecra olacak." şeklinde konuştu.

Sunum hakkında da bilgi veren Kıraç, ?Paris'teki üçüncü sunumumuza, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başkanlığında CHP İzmir Milletvekili Şafak Pavey, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Nazım Burcuoğlu'nun bulunduğu heyetle gideceğiz. Bunun yanında, aralarında TRT ve Anadolu Ajansı genel müdürlerinin de olduğu 10 basın mensubunu sunumumuza davet ettik.? dedi.

İzmir'in EXPO adaylığının Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi olduğunu aktaran Vali Cahit Kıraç, "Bu, Türkiye projesidir. Ege Bölgesi'nde İzmir'in takım olarak yer aldığı bir projedir. Cumhurbaşkanımız'dan İzmir'deki sade vatandaşa kadar bütün katmanlar işbirliği yapıyor. Ekonomik, kültürel ve sosyal boyutuyla İzmir'deki bütün sivil toplum kuruluşları, bu projenin İzmir'e gelmesi için gönül birliği etmiş durumda." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber