Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Sılo Yaylası (Gepişti) kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı memleketi Çorum'un Bayat ilçesinde toprağa verildi.

Van'daki askeri törenin ardından askeri uçakla Merzifon'a gönderilen şehit Ast. Üçvş. Bostancı'nın naaşı buradan karayolu ile Bayat ilçesine getirildi. Şehit Astsubay'ın Yozgat'ta bulunan eşi İhsaniye Bostancı ve 3.5 yaşındaki oğlu Çağan da sabah saatlerinde ilçeye geldi. Baba ocağında son kez helallik alındıktan sonra şehit Bostancı'nın cenazesi askeri törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına götürüldü. Cenazenin meydana götürülüşü sırasında binlerce kişi attıkları sloganlarla terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırdı. Öte yandan ilçedeki tüm sokak ve evlerde teröre tepki olarak Türk bayrakları ile donatıldı.

Cenaze törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Sa ğlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tokat J andarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı J.Kd. Alb. Hakan Saraç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, İlçe Kaymakamı Hakan Şeker ve binlerce vatandaş katıldı.

ANNE-OĞULUN DİYALOĞU YÜREKLERİ SORDU

Cenaze töreni sırasında minik Çağan'ın sözleri törene katılanları ağlattı. Babasının tabutuna bakan Çağan, "Anne Babam" nerede diye sordu. Bunun üzerine şehitin eşi ihsaniye Bostancı, "Bak oğlum baban orada" dedi. Babamı göremiyorum anne deyince anne Bostancı, "Bak oğlum orada" diye karşılık verdi.

Anne oğulun bu diyaloğuna şahit olan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, gözyaşlarını tutamadı.

Öte yandan, ilçede bir evin asılan pankart dikkat çekti. Pankarta yazılan "Bu vatana canımız feda. Şunu bilsinler ki Mehmetçik bitmeyecek. Saygıdeğer paşalar Ne olur buna bulun bir çare" yazısı TSK'daki paşalara mesaj gönderildi.

PKK'ya lanet yağan cenaze töreninin ardından şehit Astsubay Bostancı'nın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.


HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇESİNDE GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞEN UZMAN JANDARMA ÇAVUŞ BİLAL AKGÜN, MEMLEKETİ KAHRAMANMARAŞ'TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Bilal Akgün, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirilen şehit Uzman Jandarma Çavuş Bilal Akgün'ün (25) naaşı, Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi morguna konuldu. Burada bir süre bekletilen Akgün'ün naaşı, daha sonra merkeze bağlı Dereli köyündeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen şehidin naaşı, köy meydanında törenin düzenleneceği alana getirildi. Bir şehit yakını şehidin al bayrağa sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, şehit babası Mustafa Akgün metanetli duruş sergiledi. Uzman Çavuş Akgün, Kahramanmaraş Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat'ın ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, siyasi parti temsilcileri, askeri ve idari erkan ile yüzlerce vatandaş katıldı.


ACILI BABA VELİ KORKUT, ?BİR GÖKHAN GİDER BİN GÖKHAN GELİR BU TOPRAĞIN BİR KARIŞINI DAHİ KİMSEYE VERMEYİZ? DEDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenazesi memleketi Antalya'ya getirildi. Acılı baba Veli Korkut, ?Bir Gökhan gider bin Gökhan gelir. Bu toprağın bir karışını dahi kimseye vermeyiz? dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenazesi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Antalya Hava Meydan Komutanlığı'na getirildi. Şehit Korkut'un al bayrağa sarılı cenazesi konvoy eşliğinde Akdeniz Üniversitesi morguna kaldırıldı. Bir hayli bitkin olduğu gözlenen baba Veli Korkut, ?Bir Gökhan gider bin Gökhan gelir. Bu toprağın bir karışını dahi kimseye vermeyiz. Söylemek istediğim tek şey budur? dedi.

Öte yandan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da şehidin evinin önüne kurulan taziye çadırına gelerek Korkut ailesine baş sağlığı diledi.

Vali Altıparmak, şehit Gökhan Korkut'un İzmir 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık 1. sınıf öğrencisi Oğuzhan Korkut ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'nde uzman doktor olan kardeşi Mustafa Korkut'a da baş sağlığı diledi.

Şehit Korkut'un nişanlısı öğretmen Zeynep Çatalları'nda acı haberle yıkıldığı belirtildi. Korkut'un, yarın Muratpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Uncalı Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber