Restorasyon yapılamayan Elbistan Ceyhan Camii tinercilerin yuvası oldu

Restorasyon çalışması yapılması beklenen Elbistan Ceyhan Camii tinercilerin yuvası oldu. Vatandaşlar, cami etrafının tuvalet ihtiyacı için kullanıldığını ifade ederek, bu konuda aceleci davranılması gerektiğini ifade ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nerede boş ve kullanılmayan iş yeri varsa mescit yapan cemaat, caminin bir an önce hizmete açılmasını istiyor.

Mahalle sakinleri, Ceyhan Camii'nin bir süre önce ibadete kapatıldığını kaydettiler. Mahalleliler, konuyla ilgili olarak şunları ifade ettiler: "Ceyhan Camii'nin elden geçirilmesi için yetkili birimlere konu iletildi. Restore edilebilmesi amacıyla çevresindeki arsaları kamulaştırma yoluna gidildi. Kamulaştırma çalışmalarının uzun sürmesi caminin daha da bakımsız hale gelmesine ve yıkılmaya yüz tutmasına neden oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmesi planlanan caminin durumu içler acısı. Bu kış mevsimini çıkarıp çıkarmayacağı meçhul cami, tinercilerin ve uyuşturucu madde kullananların mekanı oldu. Camlar parça parça olurken, cami avlusu da bazıları için tuvalet mekanı oldu. Çatı her geçen gün parçalanıyor. Ahşap yapı, yağışların da etkisiyle dökülüyor. Cami tuvaleti olarak kullanılan mekan, kokusuyla çevreyi rahatsız ediyor."

Caminin kapatılması sonrasında, mahalledeki boş iş yerlerini kiralayıp mescit haline getiren cemaat, belirli bir süre sonra kiraları karşılayamayacak hale geldi. Bu nedenle cemaat üyeleri ve imam şimdilik bir hayırseverin iş yerini mescit olarak kullanıyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, caminin bu duruma gelmesinin büyük bir ihmal olduğunu kaydettiler. Mahalleliler, ?Cami tarihi yapı ise ona göre yapılsın ama çabuk yapılsın. Yok değilse yıkılıp yerine yeni cami yapılsın. Bu durumda olması, tuvalet mekanı olarak kullanılması, içki ve uyuşturucu madde kullanılması canımızı acıtıyor.? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber