Norm kadroda iki il iki farklı uygulama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

1-Konya İl İçi Eş Durumu Nedeniyle Yeni Görev Yeri Belirlenenlerin Atamaları

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü il içi eş durumu özrü olanların başvurularını alarak bu öğretmenleri eşlerinin bulunduğu yere atadı.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü il içi eş durumu özrü atamalarını görmek için tıklayınız.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün bu güzel uygulamasına karşılık Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro fazlası öğretmenlerin atanması işlemlerinde; Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri? başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasına göre norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde öğretmenlerin özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanması gerekirken özrü durumlarını dikkate almadan atamaları yapmıştır.

2- Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü İhtiyaç Fazlası Öğretmen Atamaları

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü 17.11.2012 de norm kadro fazlası öğretmenlerin Atamalarını İlan Etti. Ancak;

Norm fazlası öğretmenlerin Resen yapılan atamalarında;

1-Norm düzeltmelerde 4+4+4 sistemine geçişten dolayı Haziran 2012 deki belirsizlik; Haftalık Ders Çizelgesinin Haziran 2012 nin sonunda yayınlanması,İlköğretim Kurumlar Yönetmeliğinin Temmuz ayında değiştirilmesinden dolayı özellikle 4.sınıflarda hangi derslerin branş öğretmenlerince okutulacağının bilinmemesi sorunu ortaya çıkmış ve bazı okul idarelerince ders yüklerinin belirlenmesinde yanlışlıklar yapılmıştır.Önceki dönemlerdeki gibi ders yükleri belirlenerek bazı derslerin yükleri arttırılmış ve öğretmen ihtiyacı doğmuştur.Ancak İKY ve haftalık ders çizelgelerinden sonra bazı ders yükleri tekrar düşmüştür.(Görsel Sanatlar,Müzik,Beden Eğitimi) Atamalarda bu idari hatalar göz ardı edilmiştir.

2-Özür durumu ve bölge önceliği dikkate alınmamıştır. Öğretmen yaptığı tercihlere atanamayınca veya tercih yapmayınca bölge önceliği ve özrü dikkate alınmadan kendi bölgesi dışına başka ilçelere 100 km ye kadar resen atamalar yapılmıştır. (Öğretmen Atama Yön. Madde 41/1)

3-Sağlık Meslek Liseleri Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı iken; 14 Eylül 2011 tarihli 652 sayılı KHK ile Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlanmıştır. Ancak bu liselerle ilgili norm tespiti Ekim 2012 norm düzeltmelerinde uygulamaya geçirilmiş ve Haziranda belirlenen normlara göre okullara atanan öğretmenler norm fazlası olmuştur. Bu apaçık bir ihmaldir. Sağlık Meslek Liselerinde Norm Kadro Yönetmeliğinin 15/d maddesi gereği (d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur.) şeklinde belirlenmesi gerekirdi.Ancak bulunan şube sayısı ile direk okutulan atölye ve laboratuvar ders sayısı çarpılmış ve ders yükleri eksik hesaplanmıştır.Bu apaçık bir yanlışlıktır. Bu yanlışlık dikkate alınmamış ve bu okullara atanan öğretmenler 2 ay sonra tekrar norm fazlası sayılarak resen atamaları yapılmıştır. Bu normlar düzeltildiği zaman okulun tekrar öğretmen ihtiyacı olacaktır.Bu ihtiyaçlar muhtemelen ücretli veya görevlendirme öğretmenlerle kapatılacak ve devlet zarara uğrayacak resen atanan öğretmenler mağdur olacaktır.(Norm Kadro Yönetmeliği Madde 12---Madde 15 / d )

4-Aynı hata bazı Ticaret Meslek Liselerinde de yapılmış; okul idarelerinin düzeltme talepleri dikkate alınmamıştır.

5-Resen atamalarda hizmet puanı üstünlüğüne göre yakın yerleşim yerlerinden uzak yerleşim yerlerine doğru atama yapılmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber