Kredi kartı kopyalayarak 800 bin TL'lik vurgun yapan şebeke çökertildi

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Muğla'nın Fethiye ilçesi başta olmak üzere Türkiye'nin farklı yerlerinde bankamatiklere yerleştirdikleri kameralarla kredi kartı kopyalayan ve vatandaşları dolandıran şebekeyi çökertti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

651 kişinin kredi kartını kopyalayan şebeke, bu şekilde 800 bin TL'lik vurgun yaptı. Zanlıların bankamatik cihazlarına kopyalama cihazı yerleştirme anı kamera görüntülerine yansıdı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yaptığı operasyonla büyük bir vurgunu ortaya çıkardı. Başta Fethiye olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde bulunan bankamatiklere kamera cihazı yerleştiren ve bu şekilde vatandaşların kredi kartı bilgilerini kopyalayan şebeke çökertildi. Polis, bankamatiklerde bulunan gizli kameralardan faydalanarak şebeke üyelerine ulaştı. Yapılan teknik takip sonunda polis, yaptıkları vurgunla tapu dairelerine giderek başka isimler altında villa satın aldıklarını öğrendi.

Zanlıların bu yöntemle 651 kişinin kredi kartı bilgilerini kopyaladığı ve 800 bin TL'lik vurgun yaptıkları bilgisine ulaşan ekipler, 4 kişiyi gözaltına aldı. Bankalardan çektikleri paraların bir kısmıyla Fethiye'de villa, daire ve gayri menkul aldığı tespit edilen S.Y., O.K., M.H.Y. ve A.S. isimli zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Sorgulamanın ardından zanlılardan S.Y. ve O.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber