Organ bağışını resmedip ödül aldılar

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi'nin, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında okullar arasında düzenlediği yarışmada dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi, ilçe genelinde 'Bekleyenlerin Hayatı Ol' sloganıyla ilçe genelinde organ bağışının önemi konusunda, başta okullar olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta seminerler ve programlar düzenledi. Bilinçlendirme çalışmaları neticesinde onlarca kişi organ bağışında bulunurken, öğrenciler de organ bağışının önemini öğrendi.

Bu anlamlı programların yanı sıra okullar arasında da resim yarışması düzenlendi. Çok sayıda öğrenci, organ bağışının önemini anlatmak amacıyla düşüncesini resmetti. Düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilerden dereceye giren 3 isme ise çeşitli ödüller verildi. Yarışmada birinciliği, Elbistan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Fezanur Maraşlı elde etti. Yine İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Zişan Dal'ın ikinci olduğu yarışmada, 3'üncülüğü ise Elbistan Final Okulları'ndan Ayşegül Özcan elde etti.

Dereceye giren öğrencilere ödül takdimi için Toplum Sağlığı Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Burada konuşan Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Osman Selvi, "Organ nakli bekleyen binlerce hastamız var. Bağışlanacak her organ bir başka yaşam için umut oluyor. Yarınımızın sahibi öğrencilerimizin de organ bağışına gösterdikleri duyarlılık ve ortaya getirdikleri eserler bizi son derece mutlu etti. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin organ bağışı konusunda bilinçlenmeleri bize umut veriyor." dedi. Daha sonra öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber