Şemdinli şehitleri toprağa verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un cenazesi memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

OSMANİYE

Şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omzundan Hükümet Caddesi üzerindeki Kadirli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde düzenlenen tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Ali Çavuş,

tabut üzerindeki oğlunun fotoğrafını alıp basın mensuplarına gösterdi. Bu arada, şehit yakınları da gelerek tabutun üzerindeki fotoğrafı öptüler.Şehit annesi Hürü Çavuş ile şehidin eşi Eşeme önündeki oğlu Ataberk'in omuzlarına elini koyarak metanetlerin korumaya çalıştı.

Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu, ardından cenaze namazı kılındı.

ANTALYA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

Şehidin annesi Leyla Korkut, babası Veli Korkut, kardeşleri Oğuzhan ve Mustafa Korkut ile nişanlısı Zeynep Çatallar, tabuta sarılarak ağladı. Birbirlerini ''ağlamayın, sevindirmeyin'' şeklinde teskin eden şehidin yakınları, şehidin tabutunun üstüne ellerini üst üste koyarak dua etti.

Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

KONYA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin annesi oğluna el sallayıp dua ederken, şehidin 1 ay önce nikah yaptığı eşine 6. ayda düğün yapacağı öğrenildi. Gün'ün yaralı arkadaşlarını kurtarmaya gittiğinde şehit olduğu belirtildi.

Bir süre top aracıyla götürülen şehidin naaşı, vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak şehitliğe kadar taşındı. Daha sonra şehidin naaşı gözyaşları arasında defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber