Diyarbakır'daki cinayet

Diyarbakır'da eşi tarafından 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen Zuhal Yaman'ın ağabeyi Adnan Şanioğlu, basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanioğlu, yakınları ve bazı kadın örgütleriyle birlikte Şemse Allak Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 çocuk annesi kız kardeşi Zuhal Yaman'ın eşi Neşat Yaman tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü, basında namus cinayeti şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kız kardeşinin katletildiğini, acısının çok büyük olduğunu, Türkiye'de artık kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini belirten Şanioğlu, "Benim bacım öldü, başkalarının bacısı, kardeşi, annesi ölmesin. Kız kardeşim masumdu. Şüphe üzerine öldürüldü. Her suçlu gibi zanlı da kendini savunmak amacıyla 'ben namusumu temizledim' dedi. Böyle bir olay yok. Sadece kıskançlık. Ben yüce Türk adaletinden, büyüklerimizden ağırlaştırılmış müebbet ceza uygulanmasını istiyorum. Biz Allah'a havale ettik. İntikam alma gibi bir anlayışımız yok. Bu cinayet cezasını bulsun. Bir insanı karalamak kolaydır. Benim kız kardeşim namusludur. İftira asılsızdır" dedi.

Şanioğlu, cinayete tanık olan yeğenlerinin psikolojisinin çok kötü durumda olduğunu belirterek, yetkililer tarafından psikolojik destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi Afetevler 139. Sokak'ta oturan 4 çocuk annesi Zuhal Yaman, seyyar satıcılık yapan 19 yıllık eşi Neşat Yaman tarafından 10 yerinden bıçaklanmış, kaldırıldığı Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber