Van'da 256 öğretmen lojmanlarına kavuştu

Van'da meydana gelen depremlerin ardından Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından yaptırılan öğretmen lojmanlarının kura çekimi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalecik köyünde yapılan lojmanların kura çekimi için düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile bir grup öğretmen katıldı. Kura çekimi öncesinde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, 2011 yılının Van için sıkıntılı bir yıl olduğunu belirterek, ?İki büyük felaket yaşadık. Maddi ve manevi kayıplarımız oldu. Eğitim alanında çok ciddi kayıplarımız oldu. 76 öğretmenimizi kaybettik. 644 vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde bugün burada tekrar onları rahmetle anıyor, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

Karaloğlu, "İşte bugün, o seferberliğin bir uzantısı olarak buradayız. Üç ayrı değer kuruluşumuz olan Koç Holding, Turkcell ve TEV depremden sonra Van insanının yanında olmak ve yaralarını sarmak amacıyla buradaydılar. Bu kuruluşlar sadece Van depreminden sonra burada yaşayan insanların sıkıntılarını gidermek için yaralarını sarmak için buradaydılar. Hiçbir maddi beklentileri yoktu. Onları buraya getiren tek bir neden olabilir, o da kardeşlikti. Van Valisi olarak şahsım ve Van halkı adına burada lojmanları yapan Koç Holding, Türkcell ve TEV yetkililerine teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Konuşmasında lojmanlarda kalacak öğretmenlere de seslenen Vali Karaloğlu, ?Öğretmen olmayan hiçbir devlet memuru bu lojmanlarda kalmayacak. Burada sadece öğretmenler oturacak. Ben burada kalacak öğretmenlerimize tertemiz, pırıl pırıl bir mekân olarak bakmalarını istiyorum. Çekilecek kurada evi çıkanlara, yeni evlerinde mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum." dedi.

Koç Holding 128, Turkcell 64 ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 64 olmak üzere toplam 256 lojman yaptırıldı. Vali Karaloğlu tarafından çekilen ilk kuranın talihlisi 40 yıllık öğretmen Hatice Karatekin ise ?Daha önce konteynerde kalıyordum. Şu anda çok mutluyum. Lojmanların yapımında emeği herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Lojman çıkan diğer öğretmenler ise duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber