Dünya Çocuk Hakları Günü Çankırı'da kutlandı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Çankırı'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı önünde toplanan çocuklar, ellerindeki pankart ve afişlerle yürüyüş yaptı.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte çocuklar 'Biz haklarımızı biliyoruz, lütfen sizde unutmayın' sloganları atarken, Çakırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yürüyüş boyunca miniklere eşlik etti. Yürüyüşün sonunda Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından Atatürk Alanı'na çelenk sunuldu.

Programda bir konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuk hakları konusunda Türkiye'de ciddi adımlar atıldığını belirtti.

Belediye bünyesinde kurulan Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi'nin çocuklar için inşa edildiğinin altını çizen Başkan Dinç, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Haklarınızı bileceksiniz ve o haklardan asla taviz vermeyeceksiniz. Haklarımız ve bağımsızlığımız bizim için gerçekten çok önemli. Biz sizin için çalışıyor ve sizin mutlu olanız için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün burada gerçekten önemli bir etkinliğe imza attınız. Hepinizi ayrı ayrı kutluyor, sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Kutlama etkinliklerinin devam edeceğini belirten Başkan Dinç, programın organizesinde emeği geçen Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi yetkililerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber