'Emniyet'te oruç arşivi mi tutuluyor?'

Haber Giriş : 14 Ekim 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın'Ramazan boyunca yemekhaneden yararlanmak isteyen personelin belirlenerek isimlerinin bildirilmesini' istediği ortaya çıktı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya, "Uygulama, oruç tutmayanların fişlemesi anlamına gelmez mi?" diye sordu.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki yemekhaneden sorumlu olan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, diğer daire başkanlıklarına ramazan öncesinde gönderdiği yazıda, oruç tutmayan personele ramazanın başladığı 5 Ekim'den itibaren fiş karşılığı öğle yemeği verileceğini duyurdu. Daire, Ramazan boyunca yemekhaneden faydalanmak isteyen personelin isimlerinin tespit edilerek bildirilmesini istedi.

60 kişi başvurdu
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde oruç tutmayan 60 kişi, yemekhaneden ramazan ayında da faydalanmak istediklerini belirterek isim bildirdi. Bu durum, "Emniyet oruç tutmayanları fişliyor mu" sorusunu akla getirirken, CHP'li Atilla Kart, konuyu TBMM'ye taşıdı. İçişleri Bakanı Aksu'nun yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi veren Kart, oruç tutmayanlara öğle yemeği verilmek istenilmesinin takdire değer bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Ancak insanları listeleyerek, afişe edercesine, arşiv tutarcasına bir yöntemle bu uygulamanın yapılması kabul edilemez" dedi.

Emniyet: Her ramazanda yapılır
Üst düzey bir Emniyet yetkilisi ise bu uygulamanın her Ramazan'da tekrarlandığını söyledi. Personele ücret karşılığı yemek verildiği için böyle bir uygulamanın zorunlu olduğunu savunan yetkili, "Bunun fişlemeyle bir ilgisi yok. Kaç kişilik yemek gerektiğini bilmek için isim istedik" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber