Sağlıklı dişler için ağız temizliği bebeklikten başlamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlar, uzun ömürlü ve sağlıklı dişlere sahip olmak için, bebeklerin süt dişlerinin çıkmaya başlamasıyla diş eti temizliğinin yapılması gerektiğini belirtti. Bebeklerin süt dişi çıkarma sürecine kadar geçen zamanda en büyük görev ise ailelere düşüyor.

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasında aileler önemli rol üstleniyor. Uzmanlar, diş sağlığı için en önemli safhalardan birinin çocukların süt dişinin çıkmaya başladığı dönemler olduğunu belirtiyor. 19-25 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda, ailelere bilgi veren Doktor Aslı Tapan, ?Çocuğunuza diş çürüğünüzü bulaştırmayın.? uyarısında bulundu. Tapan, ?Bazı anneler, bebeklerine verecekleri mamanın tadına bakarak aynı kaşığı çocuğuna uzatıyor. Bu durumda annenin ağzındaki tüm bakteriler bebeğe bulaşıyor. Bu durum karşısında çocuğun ileriki yaşlarda dişlerinin çürüme oranı artıyor.? dedi.

Aslı Tapan, bebekle temas kuran kişinin düzenli olarak kendi sağlık bakımını yapması ve diş hekimi kontrollerini aksatmaması gerektiğini söyledi. Çürüğü olan ebeveynlerin en kısa zamanda tedavi olması, dişlerini düzenli fırçalayıp ağız gargarası ve diş ipi kullanmalarını vurguladı. Çocuklara erken yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasını söyleyen Tapan, bebeklerin ilk süt dişlerinin çıkmasıyla, diş etleri temiz bir tülbent ya da gazlı bir bez parçasıyla bebeğin ağız içi temizliğinin yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bebeklerin dişlerinin çıkmaya başlamasıyla diş kontrollerinin de yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber