Büro Memur-Sen üyeleri, adalet terazisini bakanlık bahçesine attı

Başkent'te Büro Memur-Sen üyesi bir grup, Adalet Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıplarına dikkat çekmek için yanlarında taşıdığı adalet terazisini bakanlığın bahçesine fırlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı önünde toplanan grup üyeleri, ?Yol ve mesai ücretlerine dokunmayın', ?Adliyelerde ücret eşitsizliğine son' dövizleri açtı. Grup üyeleri, bakanlık çalışanlarının, mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmamasını, fazla mesai ücretleri ile yol yardımlarının kaldırılmasını protesto etti. Bakanlık çalışanları adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, adliyelerde çalışan yaklaşık 45 bin personelin adaletsizliğe uğradığını iddia etti. Adli ve idari yargı mercilerinde artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin gösterdiği fedakârlığın arttığını belirten Yazgan, buna rağmen çalışanların emeğinin karşılığı olan ücreti alamadığını, özlük haklarının da ellerinden alındığını söyledi.

Bakanlıkta önceden uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanların mağdur edildiğini kaydeden Yazgan, ?Zorunlu olarak tüketilmesi gereken ürünler son bir yıl içinde yüzde 30'un üzerinde arttı. Çalışanlara kaşıkla verilen zamlar kepçeyle geri alındı. Bu da yetmezmiş gibi Adalet Bakanlığı'nda fazla mesailerin ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik bu işi artık işkence haline getirdi. Her yıl iki kez yapılan kurum idari kurul toplantılarında personelin sorunları hep kulak ardı edildi. Hindistan'da kalkan kast sistemi Adalet Bakanlığı'nda hala devam ediyor. Bürokrat ve siyasetçiler kendi konumlarını korumak uğruna bu sorunların çözümü için kılını dahi kıpırdatmıyor.? dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e seslenen Yazgan, adalet terazisi ibresinin bir kez de çalışanlara dönmesini istedi. Yazgan, adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Bakanlık önünde, ?Sadaka istemiyoruz hakkımızı istiyoruz' ?Ücret adaletsizliğine son verilsin' sloganları atan çalışanlar, Adalet Bakanlığı'nın simgesi olan teraziyi düzgün çalışmadığı gerekçesiyle bakanlığın bahçesine attı. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber