Denizli Sevgi Eli bu yıl 31 bin 904 kişiye yardım etti

Denizli Belediyesi'ne bağlı Sevgi Eli, hayırseverlerin yardımlarını kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, engelli, hasta, yaşlı ve yatalak vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 20 Kasım'a kadar yaklaşık 31 bin 904 ihtiyaç sahibine gıdadan nakde, gelinlikten beyaz eşyaya kadar çeşitli yardımlarda bulunuldu.

Belediye, Sevgi Eli'nin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için görevli ve araç sayısını arttırdı. Muhtarlıklar aracılığıyla kapı kapı dolaşılıp ihtiyaç sahipleri belirlendi. Belediyenin de çeşitli şekilde ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği kişiler ziyaret edildi. Bu şekilde günde ortalama 20 ev ziyareti yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yerinde ulaşılmaya çalışıldı. Belediyeye her müracaat eden vatandaşın durumu incelenip gerekiyorsa yardım edildi. Engelliler, kamu kurumları ve hastanelerle olan işleri için evlerinden alınıp tekrar götürüldü. Sevgi Eli'nin yedi kişiden oluşan temizlik ekibi, evine bakamayacak durumdaki vatandaşların da işlerini gördü. Bulaşıklar ve çamaşırlar yıkanırken gerekenlere boya ve badana da yapıldı. Ardından ihtiyacı olanlara beyaz eşya, koltuk, kanepe, halı ve giyecek yardımı yapıldı. Ayrıca evi yananlara ve çeşitli konularda müracaat edenlere de talepleri doğrultusunda yardım edildi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında, ?Bir elin verdiğini öbür el görmeyecek? anlayışıyla hareket edildiğini söyledi. Yardımların devam edeceğini belirterek, ?Sevgi Eli olarak rutin çalışmalarımızı sürdürürken bayramlarda da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için daha yoğun çalıştık. 'Bugün mutlaka hatırlanacak biri vardır' düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sevgi Elimiz, o hatırlanacak kişiyi bulup yardım elini uzatıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız mahallelerinde, yakınlarında ya da bildikleri yerlerde bizim ulaşamadığımız, göremediğimiz ihtiyaç sahipleri varsa lütfen bildirsin. Devletin sosyal elinin en güçlü olduğu kurumlar belediyelerdir. Bu nedenle devletimizin yardım elinin uzanmadığı ihtiyaç sahibi kalmasın istiyoruz. Bu vesileyle büyük fedakârlık göstererek görev yapan Sevgi Eli meleklerine ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber