Aksaray'da miniklere diş sağlığı eğitimi verildi

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği tarafından ?Diş Sağlığı Haftası' nedeniyle kreşte eğitim gören minik öğrencilere diş fırçalama ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diş hekimleri tarafından verilen eğitimde minik öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye edildi.

Diş sağlığının önemini anlatan Dr. Ahmet Solmaz, Türk toplumunda diş fırçalama alışkanlığının alt seviyelerde olduğunu belirterek, ?Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir anaokulumuzda çocukların daha sağlıklı gelişmesi, diş sağlığının daha güzel gelişmesi için çocuklarımıza biz erken yaştan başlayan bilgilendirme toplantısı yaptık. Çocukları bu konuda bilgilendirmeye çalıştık. Diş sağlığı hakkında bilgiler vermeye çalıştık ve onların diş sağlıklarını koruması için birer diş fırçası ve diş macunu hediye ettik. Ayrıca bu konuda gönüllerine girsin diye kitaplarımızı hediye ettik. Onların, Türk toplumu maalesef diş sağlığı konusunda yeteri kadar ehemmiyeti ya da bilgisi olmadığını düşünüyoruz. Ama bunlar erken yaşta çocuklara bu bilgileri vererek ve bunları da hayatlarında uygulamaya geçerek diş sağlığının daha güzel gelişmesini sağlayacağız. Bu çocuklarımız ilende diş sağlığı konusunda daha bilinçli, daha bilgili ve uyguladıkları, bilgilendikleri şeyleri de uygulayarak hayatlarını tatbik edecekler inşallah.? dedi.

Kreş öğretmeni Sultan İçli ise kreşte minik öğrencilere küçük yaşta alışkanlıklar kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, ?Biz kreş olarak çocuklarımıza bazı alışkanlıklar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yüzden uzmanlarımızdan yardım istedik. Çocuklara diş sağlığını anlatmaları konusunda. Onlarda anlattılar, çocuklarımıza daha kalıcı olacağını düşünüyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber