Aziziye Koleji öğrencileri arasında obezite araştırması yapıldı

Erzurum Özel Aziziye Lisesi, öğrencileri arasında Vücut Kitle Endeksi (VKE) yöntemiyle obezite araştırması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biyoloji zümresinin organize ettiği araştırmaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Biyoloji Zümre Başkanı Ensar Çolak sağlıklı bireyler yetiştirmenin küçük yaşlarda bilinçlendirme ile olabileceğini, günümüzde aşırı kilo almanın birçok hastalığa da kapı açtığını belirtti.

Ensar Çolak VKE'nin yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametre olduğunu söyledi. Çolak, ?Mevcut kilomuz ideal kilomuzun altında ya da üstünde ise bu kiloya ulaşabilmek için izlenecek yolun kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, sağlıklı kilo kaybını ya da kazancını sağlamak ve bu kiloyu uzun dönemde korumaktır.? dedi.

Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya ise VKE uygulamasında sonra obezite ile mücadele kapsamında okulda yemek menülerini ve kalori değerlerini tekrardan uzman kişilerce gözden geçirildiğini söyledi. Ayrıca Türkiye'de bir kişinin günlük tuz tüketiminin kadınlarda 16, erkeklerde ise 19 gramın üstüne çıktığını belirten Küçükkaya, Dünya Sağlık Örgütünün öngördüğü sınırın 5 gram olduğunu ifade etti.

Küçükkaya, ?Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'tuz tüketiminin azaltılması stratejisi' taslak programını Aziziye Eğitim Kurumlarında yemekhane masalarında tuzlukları Kasım ayından itibaren kaldırarak uygulamaya başladık? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber