Burhaniye'de 19 çiftçiye zeytin silkme makinesi dağıtıldı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Özel İdaresi, Burhaniye Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde 19 çiftçiye zeytin silkme makinesi dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevde olduğu 2,5 ay içinde ilk resmi ziyaretini Dursunbey'e yapan Vali Turhan, bugün Burhaniye'ye gitti. Batman'dan Balıkesir'e atandıktan sonra makamında ziyaretleri kabul eden Turhan, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Burhaniye İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen teslim töreninde, zeytin hasadını kolaylaştıran elektrikli silkme makineleri sahiplerine teslim edildi. Makineler, günde 800 ile bin 300 kg. arasında ürün silkebiliyor. Yarısı proje kapsamında İl Özel İdaresi tarafından karşılanan makinelerin maliyetinin geri kalanını çiftçiler ödedi. Dağıtım töreninde Vali Ahmet Turhan'a taraklı zeytin silkme makinesi hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, "Motorlu ve taraklı olan zeytin silkme makinesini kullanan üreticilerimiz, bir sonraki yılda ağaçların filizlerinin kırılmamasından dolayı daha yüksek verim alıyor. İlçemizdeki zeytin üreticilerini silkme aletlerini kullandırmaya özendirmek amacıyla yüzde 50'si devlet tarafından karşılanıyor.? dedi. Vali Turhan, konuşmaların ardından makineleri teslim ettiği çiftçilere hayırlı hasat mevsimi diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber