MEB: Bilişim Teknolojileri öğretmenleri bu yayını izlesin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

19.11.2012 Konu: Bilişim Sohbetleri Programı

Sayın İl BT Koordinatörü / UZEM İl Koordinatörü;

Bilindiği üzere Eğitimde FATİH Projesi'nin bileşenlerinden biri olan ?Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı Bileşeni? kapsamında 2012-2013 eğitim-öğretim yılında seçmeli ders olarak Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi T.T.K.B. tarafından hazırlanmıştır. Bu yıl sadece 5. sınıflarda okutulan bu dersin yaygınlaşması, iyi örneklerin paylaşılması ve öğretmenler tarafından bilişim teknolojilerinin daha etkin öğretimi amacıyla; ilgili öğretmenlere yönelik M.E.B. Uzaktan Eğitim Merkezi (http://uzem.eba.gov.tr) üzerinden ?Bilişim Sohbetleri? adlı canlı yayın, Doç.Dr. Yasemin GÜLBAHAR GÜVEN?in sunumu ile gerçekleştirilecektir.

20 Kasım 2012, Salı günü saat 15.30'da 30 dakikalık ön test yayını yapılacaktır.

Program 22 Kasım 2012'den itibaren her hafta Perşembe saat 10.30'da güncel konu ve konukları ile 60 dakikalık 11 bölüm halinde devam edecektir. Özellikle Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin yayını izlemesi önemle tavsiye edilmektedir. Program esnasında öğretmenlere mail ve telefon ile canlı yayına katılarak soru ve görüşlerini paylaşma imkanı sunulacaktır.

Programı izleyemeyen öğretmenler yayına daha sonra http://uzem.eba.gov.tr adresi yayın arşivinden ulaşabilecektir. Bu amaçla 22 Kasım 2012, Perşembe, Saat 10.30'daki ?Bilişim Sohbetleri? programının, ilinizde görev yapan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine, il/ilçe web siteleriniz ve e-posta zinciri ile duyurularak katılımın sağlanması hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa İLKHAN YEĞİTEK
Grup Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber